327
Ο Ερικ Κλάπτον σε παλιότερη εμφάνισή του στην Ελβετία | EPA/GEORGIOS KEFALAS

Και αντιεμβολιαστές χρηματοδοτεί τώρα ο Ερικ Κλάπτον!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:00
Ο Ερικ Κλάπτον σε παλιότερη εμφάνισή του στην Ελβετία
|EPA/GEORGIOS KEFALAS

Και αντιεμβολιαστές χρηματοδοτεί τώρα ο Ερικ Κλάπτον!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 11:00

Ο Ερικ Κλάπτον ξάφνιασε πολλούς μουσικόφιλους όταν τραγούδησε, παρέα με τον Βαν Μόρισον, εναντίον του lockdown, τον περασμένο Δεκέμβριο κι ακόμα περισσότερο, το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε περιοδεία στις ΗΠΑ αρνούμενος να παίξει σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Μάλιστα, στην πορεία φωτογραφήθηκε και με τον ακροδεξιό κυβερνήτη του Τέξας, Γρεγκ Αμποτ, ο οποίος υπέγραψε τον πιο αυστηρό νόμο εναντίον των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Αλλά ο διάσημος άγγλος κιθαρίστας της ροκ δεν σταμάτησε εκεί: Το Rolling Stone αποκάλυψε ότι χρηματοδότησε ένα συγκρότημα αντιεμβολιαστών, που γράφει τραγούδια κατά των μέτρων για τον κορονοϊό και κατά των εμβολίων!

Ο 76ρονος Κλάπτον βοήθησε οικονομικά το συγκρότημα Jam for Freedom για να κάνει περιοδεία στη Βρετανία, τους δάνεισε το βαν του, όταν το δικό τους χάλασε, και αργότερα τους έδωσε χρήματα να αγοράσουν καινούργιο. Επίσης, τους έδωσε 1.000 λίρες για να πληρώσουν το πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί όταν παραβίασαν τους κανόνες προστασίας από την πανδημία σε συναυλία τους.

Οι Jam For Freedom εμφανίζονται σε συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες με τραγούδια κατά των εμβολίων.

Ο Ερικ Κλάπτον με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ (στη μέση), στα καμαρίνια της συναυλίας του στο Οστιν – Twitter

Ο 27χρονος Κάμπελ ΜακΛάφλιν, ιδρυτής της μπάντας, δήλωσε στο Rolling Stone ότι πίστευε πως κάποιος του έκανε φάρσα, όταν είδε τα χρήματα να προέρχονται από τον Κλάπτον, οπότε έστειλε email σε λογαριασμό που συνδεόταν με τη δωρεά.

«Σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ψεύτικο» είπε ο ΜακΛάφλιν, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, και αποκάλυψε ότι έλαβε στη συνέχεια απάντηση από τον σταρ.

Αργότερα συζήτησαν τηλεφωνικά και ο Κλάπτον συμφώνησε να δανείσει στους Jam For Freedom ένα βαν, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν στις συναυλίες.

Το Rolling Stone, πάντως, δεν δείχνει να ξαφνιάζεται από τη συμπεριφορά του, θυμίζοντας ρατσιστικές δηλώσεις του στο παρελθόν, οι οποίες είχαν προκαλέσει σάλο, και τονίζοντας ότι δίνει συναυλίες μόνο σε πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...