368
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ηλεκτροκίνητο καΐκι | IntimeNews

Χάλκη: Εκλεψε την παράσταση το ηλεκτροκίνητο καΐκι που μετέφερε τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2021, 14:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ηλεκτροκίνητο καΐκι
|IntimeNews

Χάλκη: Εκλεψε την παράσταση το ηλεκτροκίνητο καΐκι που μετέφερε τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2021, 14:15

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Χάλκη και επιθεώρησε τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα μετατροπής του νησιού σε υπόδειγμα αειφορίας, στο πλαίσιο του προγράμματος GR – eco islands.

Αυτό που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν το ηλεκτροκίνητο καΐκι που χρησιμοποίησε και το οποίο δώρισε στο νησί η εταιρεία Παπαστράτος.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει να απολαμβάνει το «οικολογικό» ταξίδι με το πρωτοποριακό καΐκι. Δίπλα του, ο CEO της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης

Η πρωτοβουλία των GR-eco islands, στην οποία εντάσσεται πρώτο το νησί της Χάλκης, περιλαμβάνει δράσεις για αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτων, τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, τον πράσινο μετασχηματισμό της γεωργίας και του τουρισμού και την ανάπτυξη των λιμενικών και άλλων υποδομών.

Dimitris Kapantais / SOOC

«Η ενεργειακή κοινότητα Χάλκης είναι πρωτοποριακή για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί τον πρώτο φωτοβολταϊκό σταθμό Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού που υλοποιείται σε Μη Διασυνδεμένο Νησί με συμμετοχή Δήμου» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος σε άρθρο του στο Protagon.

Μέρος του έργου είναι και η δωρεά έξι αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, αλλά και του Δήμου, με την παράλληλη τοποθέτηση τεσσάρων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι του νησιού.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί της Παρασκευής την παράδοση των οχημάτων στα στελέχη των υπηρεσιών και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ηλεκτροκίνητο καΐκι που δωρίζει η εταιρεία Παπαστράτος στην Ενεργειακή Κοινότητα της Χάλκης προκειμένου να επισκεφθεί τον χώρο όπου εγκαταστάθηκε το φωτοβολταϊκό.

Μερικά στοιχεία για το ηλεκτροκίνητο καΐκι

– Εχει μήκος 10 μέτρα και φέρει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του

– Όπως ένα προηγμένο plug-in υβριδικό, αντλεί την ενέργειά του είτε από τον ήλιο είτε από μια ηλεκτρική πρίζα που τροφοδοτείται από το ηλιακό πάρκο της Χάλκης

– Έχει κινητήρα 11KW, 15 ίππων, με 6 ώρες αυτονομία

– Είναι χωρητικότητας 10 ατόμων και σε μέσα σε αυτό μπορούν να κοιμηθούν δύο

– Έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστη ηχορύπανση κάτω από το νερό

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...