368
Η φωτιά έφτασε μέχρι τα σπίτια και έκαψε περιουσίες | ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / IntimeNews

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2022, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2022 19:00
Η φωτιά έφτασε μέχρι τα σπίτια και έκαψε περιουσίες
|ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / IntimeNews

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2022, 11:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2022 19:00

Στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών μπήκε, περίπου στη μία το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί του Σαββάτου στη Λέσβο.

Η κατάσταση ήταν μέχρι και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάηκαν τουλάχιστον δυο σπίτια, μια αγροικία, ένα ΙΧ, ενώ επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Την είδηση για τα καμένα σπίτια επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρος, μιλώντας στο kathimerini.gr.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά, που πήρε πολύ σύντομα μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Ρογκάδα, μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και του οικισμού Σταυρός.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση του τουριστικού προορισμού των Βατερών από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές.

Από αέρος, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mi 8 και 2 αεροσκάφη PZL.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να απογειωθούν 2 CL415 από την Ελευσίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...