277
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών το πρωί της Τετάρτης | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 15:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/07/2022 17:23
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών το πρωί της Τετάρτης
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 15:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/07/2022 17:23

Εκτός φυλακής βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε πρώτης, έκτης και 20ης του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο τελική ποινή 12ετούς κάθειρξης.

Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξη ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με έναν ένορκο, την πρόεδρο του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστή να διατυπώνουν την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος σε λίγες ημέρες συμπληρώνει 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Η τελική απόφαση που θα λάβει σε λίγο το Δικαστήριο θα είναι και η πλέον κρίσιμη για την προσωπική ελευθερία του καταδικασθέντος καθώς αν δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του, ο σκηνοθέτης θα βρεθεί εκτός φυλακής ενώ αν αρνηθεί το δικαστήριο, θα παραμείνει στην φυλακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...