160
Για εκατό κρούσματα σε σύνολο 16.000 κατοίκων έκανε λόγο ο δήμαρχος της Καλύμνου | Facebook

Εκτόξευση κρουσμάτων στην Κάλυμνο: Εχει ευθύνες ο μητροπολίτης, λέει ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 11:15
Για εκατό κρούσματα σε σύνολο 16.000 κατοίκων έκανε λόγο ο δήμαρχος της Καλύμνου
|Facebook

Εκτόξευση κρουσμάτων στην Κάλυμνο: Εχει ευθύνες ο μητροπολίτης, λέει ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 11:15

Με 100 και πλέον κρούσματα σε πληθυσμό 16.000 στην Κάλυμνο, ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το lockdown.

«Πάμε στο κατακόκκινο, έχουμε περί τα 100 ενεργά κρούσματα. Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο πολύ επικίνδυνο. Είναι μονόδρομος το lockdown», δήλωσε ο κ. Διακομιχάλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM» και δεν δίστασε να μιλήσει για συγκεκριμένες ευθύνες.

Οπως είπε ο δήμαρχος, το νησί ήταν «πράσινο» βάσει επιδημιολογικών στοιχείων, αλλά «παραμονές Χριστουγέννων άρχισε αυτό που βιώνουμε τώρα».

Ο κ. Διακομιχάλης εντόπισε το πρόβλημα σε τρία επίπεδα: Εκκλησία, σχολεία και αρνητές κορονοϊού ή/και μάσκας.

«Ο κόσμος έχει την εκκλησία δεύτερο σπίτι του. Εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και να κολλάς τον διπλανό σου», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Είχα πει από το πρώτο lockdown, φώναζα να κλείσουν τα σχολεία, αλλά δεν εισακούστηκα, έχουμε αρνητές που δεν φορούν μάσκα, παρά τις εκκλήσεις που κάνω, μήνες τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...