532
O Θόδωρος Βασιλακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Για δεύτερη φορά ο καθηγητής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα fake news για το εμβόλιο | ΣΚΑΙ/WebTV

Βασιλακόπουλος: Δεν είχε παράλυση ο γιατρός στην Κέρκυρα αλλά ΕΔΕ σε βάρος του!

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2021, 21:01
O Θόδωρος Βασιλακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Για δεύτερη φορά ο καθηγητής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα fake news για το εμβόλιο
|ΣΚΑΙ/WebTV

Βασιλακόπουλος: Δεν είχε παράλυση ο γιατρός στην Κέρκυρα αλλά ΕΔΕ σε βάρος του!

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2021, 21:01

Τη λαίλαπα των fake news για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το νέο -υποτιθέμενο- περιστατικό «παράλυσης» εμβολιασθέντος στην Κέρκυρα.

Για μία ακόμη φορά (η πρώτη εδώ) ο κ. Βασιλακόπουλος αναγκάστηκε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Βέβαια ένα ερώτημα είναι αν η τοποθέτησή του θα τύχει της ίδιας δημοσιότητας με αυτή του «πυροτεχνήματος» για τον γιατρό στην Κέρκυρα που υποτίθεται ότι παρέλυσε στα κάτω άκρα αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Διότι το περιστατικό δεν ήταν τελικά αυτό που θα επιθυμούσαν οι αρνητές του εμβολίου για να στηρίξουν τη κινδυνολογία και τις απίθανες θεωρίες τους για το εμβόλιο, καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος ο πρωταγωνιστής του οδηγήθηκε στην «παρωδία της παράλυσης» από… προσωπικό συμφέρον.

Οπως είπε ο καθηγητής, πρόκειται για τον γιατρό σε βάρος του οποίου διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) επειδή πήγε να βάλει «από το παράθυρο» τους «περίφημους» ημετέρους στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του και αποπέμφθη από την υπεύθυνη θέση του και διατάχθηκε και μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μάλιστα προσέθεσε πως ο δημοσιογράφος που «έβγαλε» την «είδηση», ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν σφήνα στη λίστα!

Μία ημέρα πριν την ΕΔΕ, ο γιατρός εμφανίστηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος παράλυση των κάτω άκρων αφού είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Eξετάστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους παράλυση, περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια που θα γινόταν η ΕΔΕ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, χωρίς να μπορεί να κρύψει την αγανάκτησή του για τη νέα διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του.

Ομοίως ο καθηγητής ενημέρωσε ότι και στην προηγούμενη περίπτωση —αυτή της νοσηλεύτριας στο νησί των Φαιάκων, όπου στις καταγγελίες για το εμβόλιο είχε πρωταγωνιστήσει τότε ο επίσης «απίθανος» πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ— δεν υπήρχε κανένα σύνδρομο Guillain-Barré και ήδη η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της. Και όλα αυτά προς απογοήτευση όσων έσπευσαν να επικαλεστούν «αδιάσειστες αποδείξεις» για τα… κρούσματα παράλυσης από το εμβόλιο.

Προσφυγή κατά Βασιλακόπουλου

Πάντως ο δικηγόρος του γιατρού, Σπύρου Σκιαδοπούλου, επέμεινε πως ο πελάτης του ασθένησε και προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια κατά του κ. Βασιλακόπουλου. «Οπως ξέρετε χθες υπήρξε ένα δυσάρεστο περιστατικό το οποίο προκάλεσε στον κ. Σκιαδόπουλο μεγάλη αδυναμία σχεδόν παράλυση στα κάτω του άκρα. Αυτό βεβαίως είναι κάτι το οποίο το ιατρικό προσωπικό της Κέρκυρας και όχι μόνο το ψάχνουν. Σήμερα το απόγευμα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αφού εξετάστηκε από νευρολόγο και κρίθηκε αναγκαίο μετά από απόφαση και του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Είναι ένα γεγονός απολύτως υπαρκτό και θέλω να διαψεύσω οποιοδήποτε ψήγμα ή υπονοούμενο έχει ειπωθεί αναφορικά με την ύπαρξη ή μη του γεγονότος» ανέφερε ο δικηγόρος για να συμπληρώσει πως σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ. Βασιλακόπουλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News