346
Διαδήλωση ιρανών αντικαθεστωτικών στο Βερολίνο, στις 10 Ιουλίου. Εικάζεται ότι η Mossad έχει διεισδύσει στο Ιράν με τη βοήθεια ντόπιων  | EPA/FILIP SINGER

Εξουδετερώσαμε «πυρήνα» της Moσάντ λένε οι Ιρανοί

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 17:01
Διαδήλωση ιρανών αντικαθεστωτικών στο Βερολίνο, στις 10 Ιουλίου. Εικάζεται ότι η Mossad έχει διεισδύσει στο Ιράν με τη βοήθεια ντόπιων 
|EPA/FILIP SINGER

Εξουδετερώσαμε «πυρήνα» της Moσάντ λένε οι Ιρανοί

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 17:01

Καινούργιο περιστατικό από τον εικοσαετή ακήρυχτο πόλεμο που το Ισραήλ (και οι ΗΠΑ) διεξάγουν εναντίον του Ιράν με σκοπό να μπλοκάρουν τα πολεμικά προγράμματά του ανακοινώθηκε ότι συνέβη τις προάλλες. Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν μέσω ισραηλινής πηγής (Haaretz) η οποία ενημέρωσε για τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του «σιωνιστικού καθεστώτος» οι αξιωματούχοι της ισλαμικής θεοκρατικής χώρας.

Σημειωτέον ότι το Ιράν έχει δεχτεί πλήθος σοβαρών πληγμάτων όλα αυτά τα χρόνια, με πλέον πρόσφατη την κυβερνοεπίθεση που υπέστη τον περασμένο Απρίλιο στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του στην περιοχή Νατάνζ, οι οποίες πέρσι είχαν καεί από ύποπτη πυρκαγιά. Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο είχε δολοφονηθεί σε ενέδρα εν μέση οδώ ο πυρηνικός επιστήμονας Μοχσέν Φαχριζαντέχ, «ψυχή» του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Την περασμένη Τρίτη οι Ιρανοί ανακοίνωσαν ότι οι δικές τους υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να αποκαλύψουν έναν ένοπλο πυρήνα της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ μέσα στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και ισχυρίστηκαν ότι οι συγκεκριμένοι πράκτορες του Ισραήλ σχεδίαζαν να λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα προβοκατόρων στην Τεχεράνη και αλλού, με μοναδικό επιχειρησιακό πλάνο τους την υποκίνηση βιαιοτήτων και, τελικά, εξέγερσης κατά του καθεστώτος των μουλάδων.

Οι πληροφορίες που ανακοινώθηκαν αφορούν συλλήψεις στη δυτική επικράτεια του Ιράν, μία ευάλωτη περιοχή, συνορεύουσα με το ασταθές Ιράκ και την «ανήσυχη» Τουρκία. Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr ανέφερε ότι κατά τη σύλληψη των πρακτόρων της Μοσάντ «κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, πιστόλια, χειροβομβίδες, πολεμικά και κυνηγετικά τουφέκια, κ.ά.». Με αυτόν τον εξοπλισμό σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις και να προκαλέσουν ταραχές, αλλά και να δολοφονήσουν.

Για όσα μετέδωσε, το Mehr επικαλέστηκε μαρτυρία αξιωματικού της ιρανικής αντικατασκοπείας: «Το σιωνιστικό καθεστώς προσπάθησε επανειλημμένα να πραγματοποιήσει πράξεις δολιοφθοράς σε διάφορα μέρη της χώρας, αλλά ματαιώθηκαν από την έγκαιρη δράση των κρατικών δυνάμεων». Η εθνικότητα των συλληφθέντων παραμένει άγνωστη, πιθανολογείται  όμως ότι αυτά τα άτομα είναι Ιρανοί. Η διείσδυση των Ισραηλινών στο ιρανικό έδαφος θεωρείται δεδομένη, έτσι εικάζεται ότι υπάρχει συνενοχή κάποιων ντόπιων που στρατολογήθηκαν από τη Μοσάντ.

Στους κόλπους του ιρανικού συστήματος εξουσίας υπάρχουν έριδες μεταξύ φατριών στον τομέα της ασφάλειας, και κατά καιρούς έχουν εκδηλωθεί δημοσίως αντιπαραθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι περιβόητοι «Φρουροί της Επανάστασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...