227
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Εξι πλωτά ασθενοφόρα για τα νησιά παραλαμβάνει το λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:50
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Εξι πλωτά ασθενοφόρα για τα νησιά παραλαμβάνει το λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 11:50

Την ύπαρξη πλάνου για πλωτά ασθενοφόρα στα νησιά κατά τη διάρκεια τουριστικής της σεζόν, ανακοίνωσε την Παρασκευή μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι «το Λιμενικό Σώμα ενόψει της θερινής περιόδου θα παραλάβει έξι πλωτά ασθενοφόρα και για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών εν μέσω κορονοϊού και καθώς φυσικά αυτά ανοίγουν στους τουρίστες».

Πριν από περίπου δύο μήνες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει ότι θα καλυφθεί κάθε ανάγκη που αφορά τη νησιωτική χώρα και πώς αν υπάρξει ανάγκη, θα δημιουργηθούν και πλωτά νοσοκομεία (εδώ).

Ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε πώς «έχουν αυξηθεί οι κλίνες στα νησιά και έχουμε επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά».

Τα πλωτά ασθενοφόρα αναμένεται να εκτελούν δρομολόγια μεταξύ νησιών που έχουν δομές υγείας και αυτών που δεν έχουν, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετήσουν και επείγουσες διακομιδές στην Αθήνα νησιά με μεγάλα νοσοκομεία, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την αεροδιακομιδή.

Φυσικά στο «πλήρωμα» θα περιλαμβάνονται και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Αναφορικά με τις πληρότητες των πλοίων, τόνισε ότι«σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για το 50% πληρότητα στα πλοία. Η σεζόν δεν θα είναι βάσει του τρέχοντος πρωτοκόλλου».

Τέλος, όσον αφορά την ενημέρωση των τουριστών σημείωσε ότι «οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά και όλοι είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα μέσα μεταφοράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...