211
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης (φωτογραφία αρχείου) | Nikos Libertas / SOOC

Καμίνης σε Παππά: Να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από τη δημοπράτηση

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 18:06
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης (φωτογραφία αρχείου)
|Nikos Libertas / SOOC

Καμίνης σε Παππά: Να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από τη δημοπράτηση

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 18:06

Με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συναντήθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών επιτάσσει τη ρητή εξαίρεσή τους από κάθε διαδικασία δημοπράτησης, που προβλέπει το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι θα αναζητηθούν άμεσα και από κοινού οι τρόποι εκείνοι που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας και όλων των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Ο υπουργός Ψηφιακή Πολιτικής Νίκος Παπάς (SOOC)
Ο υπουργός Ψηφιακή Πολιτικής Νίκος Παππάς (SOOC)

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, η πρόεδρος της ΔΕΡΑ – Αθήνα 984 Μελίνα Δασκαλάκη και ο πρόεδρος της Ενωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Μιχάλης Κυριακίδης.

Για πολιτική σκοπιμότητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, την Πέμπτη. Τόνισε ότι ο Αθήνα 984 πρέπει και θα επιβιώσει και υπογράμμισε ότι η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την ελεύθερη πληροφόρηση και την πλουραλιστική ενημέρωση.

Σε ό,τι αφορά στο τέλος χαρτοσήμου, για το οποίο επεβλήθη πρόστιμο ύψους 5 εκ. ευρώ στον Αθήνα 984, ο κ. Καμίνης είπε ότι οι εφορίες ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη, ανοίγοντας το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...