202
Ο Πρωθυπουργός με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στη συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά Μέσα της Κοζάνης την Τρίτη | ΥοuΤube

Εξαγγελία Μητσοτάκη και για τη δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων 72 και 120 δόσεων

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 14:28
Ο Πρωθυπουργός με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στη συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά Μέσα της Κοζάνης την Τρίτη
|ΥοuΤube

Εξαγγελία Μητσοτάκη και για τη δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων 72 και 120 δόσεων

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 14:28

Εκτός από την εφάπαξ ενίσχυση (εδώ) στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, η  συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην Κοζανη περιελάμβανε εξαγγελίες και για το φλέγον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

Αναγνωρίζουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι για τη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί δυνατότητα για αναβίωση των ρυθμίσεων 120 και 72 δόσεων.

Καταβάλλοντας δύο μηνιαίες δόσεις,  οι οφειλέτες θα μπορούν να αναβιώσουν συμμετοχές σε ρυθμίσεις που έχουν χάσει, διευκρίνισε και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από το οικονομικό επιτελείο την Τετάρτη.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, έσπευσε να επισημάνει ο Πρωθυπουργός, καθώς  όπως είπε, «υπάρχουν και συμπολίτες που ήταν απολύτως συνεπείς και αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να εξυπηρετήσεουν της υποχρεώσεις τους μετά την πανδημία και θέλουμε να κάνουμε κάτι και για αυτούς».

Στο σημείο αυτό προανήγγειλε παρέμβαση και για τις νέες οφειλές, με 36 έως 72 δόσεις, παραπέμποντας εκ νέου στις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη.

Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι και το 2023 το κράτος θα καλύπτει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Το Δημόσιο, είπε, θα επιστρέφει τον ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία και το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...