312
Θερμό το κλίμα ανάμεσα στους δύο ηγέτες | REUTERS/Athit Perawongmetha

«Είσαι το φως», τραγουδά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2017, 09:11
Θερμό το κλίμα ανάμεσα στους δύο ηγέτες
|REUTERS/Athit Perawongmetha

«Είσαι το φως», τραγουδά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2017, 09:11

Με ένα ερωτικό τραγούδι έδειξε την αγάπη του για τον Ντόναλντ Τραμπ ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος μπροστά στον υψηλό καλεσμένο του άρπαξε το μικρόφωνο για να του πει ότι «εσύ είσαι το φως».

Αργότερα ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όλο αυτό σκηνικό έγινε «με εντολή του Τραμπ»!

https://www.youtube.com/watch?v=YhYGm1zkZ2M

Ο Ντουτέρτε, που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες στις Φιλιππίνες την σύνοδο του ASEAN, της διάσκεψης των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, παρέθεσε το βράδυ της Κυριακής δεξίωση για τους ηγέτες που ήλθαν στη χώρα του.

Ολοι φορούσαν μπαρόνγκ, ένα παραδοσιακό κεντημένο πουκάμισο που φτιάχνεται στις Φιλιππίνες από ίνες του φυτού του ανανά και φοριέται έξω από το παντελόνι.

Σε κάποιο σημείο, μέσα στο χαλαρό κλίμα της βραδιάς, πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο και άρχισε να τραγουδά με την φιλιππινέζα ποπ ντίβα Πιλίτα Κοράλες το κομμάτι «Ikaw» («Εσύ»).

Ενας από τους στίχους, όπως αναφέρει το Reuters, λέει ότι «Εσύ είσαι το φως στον κόσμο μου, το μισό της καρδιάς μου είναι δικό σου».

Αργότερα ο Ντουτέρτε είπε: «Κυρίες και κύριοι, τραγούδησα απρόσκλητος με εντολή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι δύο ηγέτες έχουν πολλά κοινά, με πρώτο το έντονα λαϊκιστικό στιλ.

Αν και οι ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες έχουν στενή συνεργασία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ανοίγματα του Ντουτέρτε σε Ρωσία και Κίνα  έχει ψυχράνει κάπως τις σχέσεις τους. Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία κατά των ναρκωτικών που έχει εξαπολύσει ο Ντουτέρτε και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής περί τους 4.000 θανάτους, έχει προκαλέσει την οργή οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών ήταν την περασμένη εβδομάδα σαφής για το ότι δεν θα δεχτεί από τον Τραμπ να θέσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι θα του πει «απολύεσαι!». Και μάλλον δεν θα το ακούσει, γιατί ο Τραμπ προ μηνών είχε επαινέσει «την ανεπανάληπτη δουλειά που γίνεται με το πρόβλημα των ναρκωτικών» και τη Δευτέρα έκανε λόγο για την «τέλεια σχέση» που είχε με τον πρόεδρο Ντουτέρτε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...