239
17 Μαρτίου. Ο Ερντογάν, μαζί με το επιτελείο του, βλέπει στην οθόνη τη Μέρκελ, κατά την τηλεδιάσκεψη που ο ίδιος οργάνωσε περί Μεταναστευτικού | Mustafa Oztartan/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Εγινε η τετραμερής τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 19:21
17 Μαρτίου. Ο Ερντογάν, μαζί με το επιτελείο του, βλέπει στην οθόνη τη Μέρκελ, κατά την τηλεδιάσκεψη που ο ίδιος οργάνωσε περί Μεταναστευτικού
|Mustafa Oztartan/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Εγινε η τετραμερής τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 19:21

Τα του Ιντλίμπ και της μεταναστευτικής κρίσης όπως την εννοεί η Τουρκία (δηλαδή ως πηγάζουσα από το Συριακό) συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τρεις ευρωπαίοι ηγέτες: ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Αυτή η τετραμερής και λόγω κορονοϊού εξ αποστάσεως ανταλλαγή απόψεων άφησε, όπως ήταν φυσικό, εκτός παιδιάς την Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το κυνικό όσο και ανήθικο απέναντι στους ίδιους τους μετανάστες σκηνικό που έστησε το τουρκικό κράτος στον Εβρο.

Η Τουρκία αποφάσισε να στείλει τους μετανάστες στην Ευρώπη έπειτα από τα σοβαρά πλήγματα που υπέστησαν οι στρατιωτικές μονάδες της στη Συρία από τις ρωσοσυριακές δυνάμεις τον περασμένο Φεβρουάριο, κάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κινήσεις εκβιασμού που προκάλεσαν τριβές όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ενωση έως έναν βαθμό.

Στην τηλεδιάσκεψη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, συζητήθηκε «η ανθρωπιστική βοήθεια για το Ιντλίμπ και το ζήτημα των προσφύγων». Κατά πληροφορίες, εθίγη και το Λιβυκό. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 75 λεπτά.

Πλέον οι φιλοδοξίες των Τούρκων προσδιορίζονται σε καλύτερη επικοινωνία με την ΕΕ επί αυτών των θεμάτων μέχρι την προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Οσον αφορά τον κορονοϊό, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα δεν… υπήρχε στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Ερντογάν, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «οι τέσσερις συζήτησαν ανάληψη κοινής δράσης εναντίον του κορονοϊού»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...