191
|

Εφορία: 120 δόσεις για όλους

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 10:42

Εφορία: 120 δόσεις για όλους

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 10:42

Ανοιχτή σε όλους τους φορολογουμένους που έχουν χρέη στην Εφορία θα είναι η ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα φθάσει στη Βουλή μετά τις 6 Μαΐου μαζί με τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα»,  στο νέο ευνοϊκό καθεστώς, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά, περιουσικά και άλλα κριτήρια, θα μπορούν να υπαχθούν και οι φορολογούμενοι που βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Στη ρύθμιση δεν θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι τελεσίδικα έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις ίδιες οφειλές.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, μετά και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν αιτήσεις να ανοίξει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Οσο για το πότε θα οριστικοποιηθεί το θέμα των 120 δόσεων, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρίσκονται στην Ελλάδα το τριήμερο 6-8 Μαΐου για την προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης και τότε αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι εκτός των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, προϋπόθεση είναι οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλές τους για το πρώτο τετράμηνο του 2019. Δηλαδή να έχουν εξοφλήσει ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...