815
Το φρεάτιο σε μεταλλείο όπου εντοπίστηκαν δύο πτώματα και -πιθανόν- υπάρχουν και άλλα | Η Σημερινή

Σοκάρει ο σίριαλ κίλερ στην Κύπρο – «Ενιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 09:36
Το φρεάτιο σε μεταλλείο όπου εντοπίστηκαν δύο πτώματα και -πιθανόν- υπάρχουν και άλλα
|Η Σημερινή

Σοκάρει ο σίριαλ κίλερ στην Κύπρο – «Ενιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 09:36

Μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση κατά συρροή φόνων βρίσκονται οι Αρχές στην Κύπρο που έχουν θέσει υπό κράτηση έναν υπαξιωματικό για τη σχέση του με τον θάνατο δύο γυναικών και της ανήλικης κόρης μίας από αυτές.

Τα πτώματα των γυναικών βρέθηκαν στο μεταλλείο του Μιτσερού, σε μια περιοχή που ο υπό κράτηση άνδρας, που είναι υπολοχαγός στα τεθωρακισμένα, συνήθιζε να επισκέπτεται ως ερασιτέχνης φωτογράφος. Ακόμη αναζητείται ωστόσο το πτώμα της μικρής στη λίμνη του Ξυλιάτου, κοντά στα μεταλλεία.

Ο άνδρας έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ δεν διστάζει να πει ότι ένιωσε καλά όταν διέπραξε την πρώτη δολοφονία και για αυτό έκανε και τη δεύτερη.

Την Κυριακή το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτηση του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη. Ελεύθερος αφέθηκε ένας 30χρονος που έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου, αφού χρησιμοποιούσε τη φωτογραφία του για να «ψαρεύει» γυναίκες.

Η ανάκριση του καθ΄ομολογία δράστη και οι πληροφορίες από το περιβάλλον του δείχνουν έναν άτομο κλειστό που πάντως δεν είχε δώσει στους συναδέλφους του εικόνα ότι κρύβει κάτι.

Το χρονικό της φρίκης

Πριν από λίγες ημέρες, στις 14 Απριλίου, εντοπίστηκε ένα πτώμα γυναίκας στο μεταλλείο του Μιτσερού. Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι ήταν μια 38χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία με την 6χρονη κορούλα της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένες από τον Μάιο του 2018.

Αμέσως συνελήφθη ο πρώην σύντροφος και πατέρας του παιδιού της, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Την άτυχη γυναίκα είχε αναγνωρίσει από τα σκουλαρίκια η φίλη και συγκάτοικός της, η οποία αποδείχτηκε το πρόσωπο-κλειδί για την πορεία των ερευνών. Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι η Μέρι Ρόουζ, όπου ονομαζόταν η γυναίκα, διατηρούσε δεσμό με 35χρονο φωτογράφο, τον οποίο είχε γνωρίσει από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Ορέστης.

Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι την είχε συναντήσει για τελευταία φορά στις 4 Μαΐου 2018, ημέρα κατά την οποία η Ρόουζ μετέβη με την κορούλα της στη Λευκωσία για να συναντήσει τον Ορέστη. Εκτοτε μητέρα και παιδί αγνοούνταν.

Ο 35χρονος παραδέχτηκε αργότερα για τον φόνο της Μέρι Ρόουζ ότι «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Για τον φόνο της 6χρονης Σιέρα δεν έδωσε καθαρές εξηγήσεις. Υπέδειξε πάντως στους αστυνομικούς ένα συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη, όπου έριξε το πτώμα τυλιγμένο σε σεντόνι, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό. Δεν αποκλείεται όμως η ιστορία με τη λίμνη να είναι και παραπλανητική για να στρέψει αλλού τις έρευνες των Αρχών.

Η Μέρι Ρόουζ και η κόρη της Σιέρα
Η Αριάν

Παρόμοιες ήταν οι ενέργειες του και με τη δεύτερη γυναίκα, την 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοθάνο, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές ο δράστης.

Την γνώρισε περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου μέσω ιστοτόπου γνωριμιών, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Και αυτή, όπως η Μέρι Ρόουζ, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, γυμνή και δεμένη πισθάγκωνα.

Πληροφορίες που μεταφέρει ο «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι προσπάθησε να προσεγγίσει ακόμη μία κοπέλα. Ηταν μία εξαδέλφη της Λοθάνο που φέρεται να τον προσέγγισε ψάχνοντας πληροφορίες για την συγγενή της. Ο 35χρονος τής ζήτησε να κλείσουν ραντεβού σε απομακρυσμένη περιοχή για να της δώσει λεπτομέρειες, αλλά η κοπέλα φοβήθηκε και αρνήθηκε να τον συναντήσει.

Πως εντοπίστηκε

Η έρευνα του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της κυπριακής αστυνομίας οδήγησε στον 35χρονο, ο οποίος είναι στέλεχος της Εθνικής Φρουράς.

Από την πρώτη κιόλας έρευνα, αποτέλεσε τον κύριο ύποπτο, κυρίως λόγω των τεκμηρίων που συνέλεξαν τα μέλη της αστυνομίας. Στην οικία του εντοπίστηκε σχοινί χρώματος μπλε και κολλητική ταινία, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο φρεάτιο του λατομείου.

Ακόμη, όπως γράφει η «Σημερινή», κατά την έρευνα στην οικία του ο 35χρονος έβαλε στο στόμα του και προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από μέλη της αστυνομίας και συνελήφθη.

Επειτα από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε ότι σκότωσε το θύμα και στη συνέχεια το μετέφερε στο λατομείο, όπου το πέταξε στο φρεάτιο, ενώ παραδέχθηκε ακόμη ότι σκότωσε και έθαψε και την εξάχρονη κορούλα του θύματος. Ο 35χρονος, αφού ομολόγησε, υπέδειξε στις Αρχές διάφορα σημεία στο Μιτσερό, όπου θα μπορούσε να εντοπιστεί η σορός της άτυχης 6χρονης.

Υπάρχουν και άλλες εξαφανισμένες;

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα και άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Οι έρευνες στο μεταλλείο έχουν δώσει κάποιες ενδείξεις ότι πιθανόν υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Το κυπριακό κανάλι Αλφα μετάδωσε μαρτυρία του προέδρου Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου Λούη Κουτρουκίδη που είπε ότι ο 35χρονος είχε επικοινωνήσει με την μητέρα κοπέλας που είχε εξαφανιστεί στις 17 Δεκεμβρίου και της είπε «οι Αρχές της Κύπρου εξαφάνισαν την κόρη σου». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες εξαφανισμένες κοπέλες τις οποίες δεν αναζητεί κανένας!

Για την Μέρι Ρόουζ κατήγγειλε πως προσπάθησε να ενημερώσει τις Αρχές και να δώσει στοιχεία που κατείχε για την εξαφάνισή της, αλλά η Αστυνομία δεν του έδινε σημασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...