158
Διαδηλωτές κατά της εφαρμογής του Brexit έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου | REUTERS/Henry Nicholls

ΕΕ: Σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για το Βrexit

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 21:15
Διαδηλωτές κατά της εφαρμογής του Brexit έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
|REUTERS/Henry Nicholls

ΕΕ: Σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για το Βrexit

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 21:15

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι, τελικά, συγκαλεί σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στο θέμα του Brexit.

Η σύνοδος θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα αφορά  επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη» έγραψε ο Τουσκ, δηλαδή την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ.: αφορά το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία), αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση της συμφωνίας από τη βρετανική πλευρά. Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία».

Νωρίτερα ο Τουσκ, όπως μας πληροφορεί το σχετικό tweet του, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι – κατόπιν, φυσικά, των γεγονότων στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

«Αυτή θα είναι σημαντική εβδομάδα για την τύχη του Βrexit» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...