156
Ο Τζο Μπάιντεν ενώ εμβολιάζεται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση | REUTERS/Leah Millis

Εδωσε το καλό παράδειγμα ο Τζο Μπάιντεν: «Εμβολιάστηκα, είναι ασφαλές»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 23:35
Ο Τζο Μπάιντεν ενώ εμβολιάζεται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση
|REUTERS/Leah Millis

Εδωσε το καλό παράδειγμα ο Τζο Μπάιντεν: «Εμβολιάστηκα, είναι ασφαλές»

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 23:35

Μπροστά στις κάμερες, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμβολιάστηκε σήμερα Δευτέρα για την Covid-19, σε νοσοκομείο του Νιούαρκ, στο Ντέλαγουερ.

Ο 78χρονος Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Απέδωσε επίσης «κάποια εύσημα», όπως είπε, στην κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν, η μέλλουσα κυρία των ΗΠΑ, δρ Τζιλ Μπάιντεν έλαβε και αυτή σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εμβολιαστούν η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της.

Ο –για λιγότερο από ένα μήνα ακόμη– πρόεδρος Τραμπ δεν έχει εμβολιαστεί. Αντιθέτως, την πρώτη δόση έχουν κάνει ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 500.000 Αμερικανοί έχουν κάνει το εμβόλιο. Στόχος του Μπάιντεν είναι να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατ. Αμερικανοί μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, δηλαδή περίπου το 30% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...