350
Η Λίσα Μουρκάουσκι στην Ουάσινγκτον, τον Μάιο | Reuters

«Δυσκολεύομαι να ψηφίσω τον Τραμπ», δήλωσε μία γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 12:05
Η Λίσα Μουρκάουσκι στην Ουάσινγκτον, τον Μάιο
|Reuters

«Δυσκολεύομαι να ψηφίσω τον Τραμπ», δήλωσε μία γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 12:05

Μία γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων ένωσε τη φωνή της με τον πρώην υπουργό Αμυνας του Ντόναλντ Τραμπ, διαμαρτυρόμενη κατά του αμερικανού προέδρου.

Η Λίσα Μουρκάουσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δυσκολεύεται» να αποφασίσει να ψηφίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι το «κατηγορώ» εναντίον του προέδρου, από τον Τζιμ Μάτις, ήταν «αληθινό» και «απαραίτητο».

Η γερουσιαστής ανήκει στη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος και υπερασπίζεται σθεναρά την ελευθερία της γνώμης της.

Η Μουρκάουσκι αναφερόταν στο κείμενο του στρατηγού ε.α. Τζιμ Μάτις, που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «διχάζει» την Αμερική, η οποία συγκλονίζεται από ένα ιστορικό κύμα διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την 25η Μαΐου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι, όσο ζω, ο πρώτος πρόεδρος που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό –δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί να τον ενώσει», έγραψε ο πρώην στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Αμυνας το 2018.

«Βρήκα όσα ανέφερε ο στρατηγός Μάτις αληθινά, ειλικρινή, απαραίτητα (θεωρώ) ότι έπρεπε να είχαν ειπωθεί εδώ και καιρό», είπε η Μουρκάουσκι σε δημοσιογράφους στο Κογκρέσο.

«Μου φαίνεται ότι ίσως έχουμε φθάσει στο σημείο που μπορούμε να είμαστε πιο ειλικρινείς όσον αφορά τις ανησυχίες που έχουμε μέσα μας, κι έχουμε την παρρησία να τις εκφράζουμε δυνατά και καθαρά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσει τον Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Μουρκάουσκι απάντησε: «Δυσκολεύομαι ακόμα με αυτό. Δυσκολεύομαι εδώ και πολύ καιρό με αυτό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε έντονα, υποσχόμενος μέσω Twitter ότι θα πάει στην Αλάσκα να κάνει εκστρατεία εναντίον της Μουρκάουσκι, αν θέσει υποψηφιότητα το 2022. «Ετοιμάστε οποιονδήποτε υποψήφιο, καλό ή κακό, δεν με νοιάζει», τόνισε ο μεγιστάνας σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, «θα τον υποστηρίξω. Αν έχεις σφυγμό, είμαι μαζί σου!».

Συχνά επικριτικός έναντι του Τραμπ, άλλος ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, ο Μιτ Ρόμνι, χαρακτήρισε το κείμενο που έγραψε ο Τζιμ Μάτις «πολύ δυνατό».

Ο άλλοτε υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και η γερουσιαστής είναι ανάμεσα στις ελάχιστες φωνές στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων που υψώθηκαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Τραμπ, με τους περισσότερους κοινοβουλευτικούς να αποφεύγουν συστηματικά να σχολιάσουν τα γεγονότα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...