263
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα | REUTERS

Δύο Ελληνες στην καραντίνα του πλοίου Diamond Princess στην Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 11:48
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα
|REUTERS

Δύο Ελληνες στην καραντίνα του πλοίου Diamond Princess στην Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 11:48

Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο είναι σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας από τις 3 Φεβρουαρίου, λόγω του κορονοϊού.

Στο πλοίο, έχουν διαγνωστεί 356 άτομα με την ασθένεια, από τα οποία, τα 70 ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Για την επιχείρηση επαναπατρισμού τους μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε: «Συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Επίσης πρόσθεσε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε πολύ επιτυχώς η μεταφορά δύο συμπολιτών μας από περιοχή της Κίνας με πτήση στη Βρετανία, και από εκεί στην Ιταλία, και εστάλη μεταγωγικό πολεμικό αεροσκάφος στη Ρώμη και μετέφερε τους δύο στην Αθήνα και οι άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο “Σωτηρία”. Για μία ακόμη φορά τους ευχαριστώ και τους δύο για την άψογη συνεργασία την οποία έχουν με το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του “Σωτηρία”, οι άνθρωποι ελέγχθηκαν και είναι αρνητικοί. Με τον ίδιο τρόπο, όποιος συμπατριώτης μας χρειαστεί, από τις τέσσερις άκρες του κόσμου, θα τον επαναπατρίσουμε σωστά, δομημένα και οργανωμένα».

Ο ΕΟΔΥ, όπως συμπλήρωσε ο υπουργός, ως ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης, λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και από όλους τους άλλους φορείς, πρεσβείες, προξενεία, σε ό,τι έχει να κάνει με περιστατικά στο εξωτερικό που αφορούν σε έλληνες πολίτες. Επίσης, ο ΕΟΔΥ με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, έχει στείλει στις πύλες εισόδου της χώρας ειδικές οδηγίες σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ένα πιθανό περιστατικό.