792
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν άντεξε και κατέρρευσε στο δικαστήριο | INTIMEnews

Δολοφονία Τοπαλούδη – το κατηγορώ της μάνας στους γονείς του Ροδίτη: «με τα λεφτά νόμιζαν ότι θα τον σώσουν»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 15:16
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν άντεξε και κατέρρευσε στο δικαστήριο
|INTIMEnews

Δολοφονία Τοπαλούδη – το κατηγορώ της μάνας στους γονείς του Ροδίτη: «με τα λεφτά νόμιζαν ότι θα τον σώσουν»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 15:16

Την ευθύνη των γονιών των δύο κατηγορούμενων στη δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της κόρης της, ανέδειξε κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, υποστηρίζοντας ειδικά για τους γονείς του ροδίτη, Μανώλη Κούκουρα, ότι είχαν συμμετοχή στο ειδεχθές έγκλημα.

«Οι γονείς του Έλληνα είχαν τα λεφτά και νόμιζαν ότι θα τον σώσουν […] ο Ροδίτης ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του. Οταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα, είχαν τη συνδρομή των δικών τους», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η χαροκαμένη μάνα.

«Σαν μπάζο, σαν σάκο πέταξαν το παιδί μου […] εκείνοι θα έπρεπε να δικάζονται σήμερα». «Μου καταστρέψανε τη ζωή μου, πήραν ό,τι καλύτερο είχα. Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή με δις ισόβια. Να τους παρακαλάει το παιδί μου και να μην δείχνουν έλεος;» αναφώνησε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, υποστήριξε ότι  γιαγιά του 22χρονου Ροδίτη -η οποία μένει κάτω από το διαμέρισμα όπου κατά τη δικογραφία, έγινε ο φόνος- είχε ακούσει τα πάντα, αλλά επέλεξε να τον καλύψει.

Στην αρχή της κατάθεσής της η μαυροφορεμένη γυναίκα γύρισε προς την πλευρά των δύο κατηγορούμενων: «θέλω να δω στα μάτια τα τέρατα που πήρανε την κόρη μου, αφήστε με θέλω να τους δω», φώναξε, με τους αστυνομικούς να την εμποδίζουν να κινηθεί προς το μέρος τους.

«Η Ελένη ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Δοτική με αγάπη προς τον πλησίον. Ηταν παιδί της προσφοράς. Δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα», είπε για την κόρη της για να προσθέσει:

«Είμαι πρόσφυγας τρίτης γενιάς και εμείς στον ανθρώπινο πόνο δίνουμε την ψυχή μας. Ετσι είχα κάνει την Ελένη».

«Το παιδί μου το σαπίσανε στο ξύλο στη διαδρομή προς το εξοχικό του Ροδίτη. Πήγαιναν και άλλο κορίτσια εκεί, στο άντρο της ακολασίας. Τους δείχνανε πορνό και τους ζητούσαν να κάνουν τα ίδια. Ηταν καμμένα χαρτιά και οι δυο. Αυτό το λένε όλοι Ροδίτες», κατήγγειλε.

«Ο Ελληνας είχε παραβατική συμπεριφορά. Είχαν όμως τα χρήματα και του άλλαζαν σχολειά. Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και την στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας;» αναρωτήθηκε αγανακτισμένη από τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων.

«Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα. Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά είναι τέρατα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη για να επιτεθεί στη συνέχεια και στους γονείς τους.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Ελένης που επίσης έθεσε προ των ευθυνών τους τις οικογένειες των δύο κατηγορούμενων:

«Θα σας μιλήσω ως μάρτυρας γονιός. Μάρτυρας μιας οικογένειας που έχασε άδικα το παιδί της. Ένα παιδί με όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να της δώσουμε όλα τα εφόδια. Το μεγαλύτερο όμως εφόδιο που της δώσαμε ήταν ότι την μάθαμε να αγαπάει τους συνανθρώπους της και να έχει αξία και ιδανικά. Αυτά κάποιοι άλλοι γονείς δυστυχώς δεν τα έδωσαν στα παιδιά τους. Μέσα σε αυτή την αίθουσα σήμερα παρούσα είναι και η Ελένη. Είναι παρούσα και η Ελένη μας, παρούσα στις ψυχές μας….».

«Οταν μας πήραν από το αστυνομικό τμήμα και μας έδειξαν φωτογραφία της με το τατουάζ, δεν ήθελα να το πιστέψω. Μετά μας έδειξαν μια άλλη αποτρόπαια φωτογραφία της… Κανένας γονιός να μην ζήσει αυτά που βίωσα εγώ. Δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο, πήγε ο αδελφός μου…»,περιέγραψε για τις στιγμές που έζησε όταν τον ενημέρωσαν για την άγρια δολοφονία της κόρης του.

«Στις 30 Νοεμβρίου μας ενημέρωσαν και ποιοι το έκαναν. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα πράγματα από το σπίτι της Ελένης. Το πλυντήριο της ήταν ανοιχτό, αυτό δείχνει ότι είχε σκοπό να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι. Με ποτάμια τα δάκρυα μάζευα τα πράγματα του παιδιού μου…Το λάθος μας ίσως ήταν ότι δεν μεγαλώσαμε την κόρη μας με καχυποψία», είπε και στράφηκε εναντίον των γονέων των δύο κατηγορουμένων:

«Αυτοί θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο. Δεν έκαναν τίποτα ενώ γνώριζαν για την επιθετικότητα των παιδιών τους. Αν δεν ήταν η κόρη μου θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της Ελένης μου…Δεν μας έγινε ποτέ κανένα τηλέφωνο από κανένα για να μας ζητήσουν συγγνώμη», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Κατά την κατάθεσή του ο Γιάννης Τοπαλούδης κάλεσε τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να στέκονται με ευλάβεια απέναντι στη μνημη της κόρης του. Εκείνοι του εξέφρασαν συλλυπητήρια και δεν του έκαναν ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη δεν άντεξε και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...