165
|

Διπλό δωρεάν self test σε όλους εν όψει γιορτών

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 12:19

Διπλό δωρεάν self test σε όλους εν όψει γιορτών

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 12:19

Την ενίσχυση του testing επιστρατεύει η κυβέρνηση εν όψει των γιορτών για την ανάσχεση της πανδημίας, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει τη διάθεση ενός δωρεάν self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο ή μη, κατά τα χρονικά διαστήματα 6-12 Δεκεμβρίου και 3-7 Ιανουαρίου.

«Ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ίδια ακριβώς άσκηση, πρόσθεσε, θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στη διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών».

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενώ από την Πολιτική Προστασία έχουν ήδη εξασφαλιστεί άλλα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News