339
Δύο Μουσολίνι: ο δισέγγονος Κάιο και ο προπάππος Μπενίτο | Twitter/Wikipedia

«Δημοκρατικός» Μουσολίνι κατά «φασιστικού» Facebook!

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:20
Δύο Μουσολίνι: ο δισέγγονος Κάιο και ο προπάππος Μπενίτο
|Twitter/Wikipedia

«Δημοκρατικός» Μουσολίνι κατά «φασιστικού» Facebook!

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:20

Το Facebook «έκοψε» τον λογαριασμό του Κάιο Μουσολίνι επειδή θεώρησε ότι ο δισέγγονος του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι παραβίασε τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του κοινωνικού μέσου και, κυρίως, την αρχή του εξοβελισμού των «μηνυμάτων μίσους».

Κατόπιν αυτού ο Κάιο δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικώς εναντίον της αμερικανικής εταιρείας.

Στην Ιταλία των πολλών και πάντα δραστήριων νεοφασιστικών οργανώσεων, ο Κάιο Μουσολίνι επέλεξε να είναι μέλος ενός σχετικά «λάιτ» ακροδεξιού κόμματος, των Αδελφών της Ιταλίας (Fratelli d’Italia), του οποίου όμως οι αντιμεταναστευτικές θέσεις αποτελούν το βασικότερο μοτίβο του πολιτικού λόγου του.

«Αποκλείω εντελώς την περίπτωση να είναι δικαιολογημένο το κόψιμό μου», λέει ο Μουσολίνι. «Με το επώνυμό μου και μόνο συγκεντρώνω την προσοχή τους. Ξέρω ότι είμαι στα ραντάρ τους, έτσι προσέχω πολύ πώς εκφράζω τις θέσεις μου».

Τραβάει το σχοινί, και το στυλ του είναι μάλλον φαιδρό όταν προσποιείται ότι ανακαλύπτει την Αμερική: «Είναι σαν το 1984 του Οργουελ, όπου δεν μπορείτε να εκφράζετε ιδέες που δεν είναι ευθυγραμμισμένες με τον ενδεδειγμένο από το Facebook τρόπο» λέει.

Ο Κάιο Μουσολίνι είναι 51 ετών, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στα υποβρύχια, και πολιτευτής – αφού απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής (με την ευκαιρία: είναι θέση που προτιμούν πολλοί ακροδεξιοί στην ΕΕ) ασχολείται με θέματα άμυνας για λογαριασμό του κόμματός του.

Το Facebook ανέστειλε τον λογαριασμό του για μια εβδομάδα, αλλά δεν του είπε, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ποια από τις θέσεις του παραβίασε τους κανόνες λειτουργίας του μέσου. Ετσι ο Κάιο θεωρεί ότι η υπόθεση δεν αφορά παρά την καμπάνια του Facebook «εναντίον της Δεξιάς».

Στις 9 Σεπτεμβρίου δύο ακραιφνώς νεοφασιστικές γκρούπες της σύγχρονης Ιταλίας, η Casapound (Το σπίτι του [Εζρα] Πάουντ) και η Forza Nuova (Νέα Δύναμη) –η δεύτερη με εθνικοσοσιαλιστική απόχρωση-, ανακοίνωσαν ότι τα προφίλ τους στο κοινωνικό μέσο κατέπεσαν. Την ίδια ημέρα μέλη της Forza Nuova παρέστησαν σε συγκέντρωση των Fratelli και ύψωσαν επιδεικτικά τη δεξιά τους, γράφουν οι λονδρέζικοι Times. O δισέγγονος, αν και  Μουσολίνι, ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τον φασιστικό χαιρετισμό: «Και να υπήρχαν πέντε από δαύτους σε μία συγκέντρωση 30.000 ατόμων, τι έγινε; Μήπως ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα;…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...