214
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ανγκελα Μέρκελ στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο πριν από περίπου δύο χρόνια | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Κυβέρνηση: «Δεν πάμε ως επαίτες στο Βερολίνο»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 08:51
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ανγκελα Μέρκελ στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο πριν από περίπου δύο χρόνια
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Κυβέρνηση: «Δεν πάμε ως επαίτες στο Βερολίνο»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 08:51

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση – μετά την ανάληψη των ηνίων της χώρας- με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση όχι για να ζητήσει κάτι (βλ. μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων) αλλά για να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση της φορολογίας, την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

«Δεν πάμε ως επαίτες στο Βερολίνο», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές που τόνιζαν ότι «για πρώτη φορά, εδώ και αρκετά χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καθίσει απέναντι στη γερμανική, υποβάλλοντας λίστα με αιτήματα και… εξυπηρετήσεις».

Εκτός από το πεδίο της οικονομίας, στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Μέρκελ θα τεθεί οπωσδήποτε και το ζήτημα του Μεταναστευτικού, στη σκιά της νέας αύξησης που παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο. Εξού και η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου στη συνάντηση του Βερολίνου.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να πιέσει τη «στριμωγμένη» στο εσωτερικό καγκελάριο (διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ) για ένα θέμα όπως είναι η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, το οποίο άλλωστε θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Κομισιόν).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...