556
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη | InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» η υπερασπιστική γραμμή των χούλιγκαν – Νέα εντάλματα προ των πυλών

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 22:24
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη
|InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» η υπερασπιστική γραμμή των χούλιγκαν – Νέα εντάλματα προ των πυλών

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 22:24

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»: Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη τον Δεκέμβριο.

Τι κι αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης; Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα πάντα ενώπιον του ανακριτή, ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που φέρονται να έδιναν τις εντολές και να οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω… οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμισι και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο» κατέθεσε ο 31χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού.

Ενας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, δικαιολόγησε το γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο (!) τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης επικαλούμενος αντίστοιχους λόγους:

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα, τι θα έκανα;»

Επιμένοντας στο δικό του άλλοθι, ο 28χρονος «Ομλε», ο μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, φάνηκε να επιτίθεται στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης:

«Ηθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν».

Την οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνήθηκε και ο αρχηγός της Θύρας 7, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών, φέρεται να είπε πως ίσως είναι αντιπαθής σε κάποιους λόγω του θεσμικού του ρόλου.«Με θεωρούν καταδότη επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα» φέρεται να υποστήριξε.

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7» επειδή δεν είναι «θερμόαιμος» και έχει «καθαρό ποινικό μητρώο».

Οσον αφορά το πως κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη», φέρεται να υποστήριξε πως τον άφησαν να περάσει επειδή είχε τη διαπίστευση αυτή: «Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δεν θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται επίσης να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν «σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας».

Ενας άλλος από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με 18χρονο συλληφθέντα ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού της ΥΑΤ.

«Οταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης, όπως ακούμπησα στα κάγκελα, μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου» υποστήριξε.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης, κατέληξε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...