407
|

ΔΕΔΔΗΕ: νέος πρόεδρος ο Ν. Μπακατσέλος

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 20:35

ΔΕΔΔΗΕ: νέος πρόεδρος ο Ν. Μπακατσέλος

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 20:35

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΔΕΔΔΗΕ, την οποία συγκάλεσε η ΔΕΗ ΑΕ ως μοναδικός μέτοχος της εταιρείας αυτής, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο Νικόλαος Μπακατσέλος, επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Με την ίδια απόφαση εξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο Αναστάσιος Μάνος, ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, υψηλόβαθμο στέλεχος με μακροχρόνια εμπειρία σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα.

  • Ο κ. Μπακατσέλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.» και της «Pyramis Deutschland GmbH». Στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην «Imperium ΑΕΕΧ» και Μέλος του Δ.Σ. της «Egnatia Bank Securities S.A.» καθώς και μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.». Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούνιο 2016 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Attica Bank. Υπήρξε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου έως τον Ιανουάριο 2014, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Β. Ελλάδος. Είναι μέλος της επιτροπής υποστήριξης ΕΚΕΤΑ, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Anatolia, μέλος της διοικούσας επιτροπής και του Δ.Σ. του ΣΒΒΕ και επίτιμος πρόξενος Βελγίου στη Βόρεια Ελλάδα. Εχοντας υπάρξει για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τον Ιούνιο 2010 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του AMCHAM και πρόεδρος της επιτροπής Β. Ελλάδος και από τον Ιούνιο του 2019 είναι πρόεδρος του AMCHAM. Εχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο University of Reading και έχει κάνει μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά, στο Εμπόριο και στα Οικονομικά στο City University Business School.

 

  • Ο Αναστάσιος Μάνος, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1978. Εχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD στη Γαλλία με υποτροφία από το Ιδρυμα Μποδοσάκη και από το Εμπειρίκειο Ιδρυμα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σε Engineering Management από το Πολυτεχνείο Κρήτης και πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Διετέλεσε διευθυντής προμηθειών για τα Βαλκάνια για τον πολυεθνικό όμιλο Lafarge Holcim το διάστημα 2016 με 2018. Στην περίοδο μεταξύ 2010 και 2016 κατείχε σειρά διευθυντικών θέσεων στην εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής (μέλος του ομίλου Lafarge), γενικός διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας, εξαγωγών και κέντρων διανομής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, προμηθειών καθώς και IS/IT. Ηταν μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής θυγατρικής εταιρείας ΑΝΕΗ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντής έργων-εξαγορών και συγχωνεύσεων στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ως σύμβουλος επιχειρήσεων για τη συμβουλευτική εταιρεία BCG (The Boston Consulting Group), καθώς επίσης και γενικός διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών της PQH. Παράλληλα είναι συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...