246
Τα κεντρικά του CNN στην Ατλάντα | EPA/ERIK S. LESSER

Το CNN απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 21:27
Τα κεντρικά του CNN στην Ατλάντα
|EPA/ERIK S. LESSER

Το CNN απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 21:27

Τρεις εργαζόμενους απέλυσε το CNN επειδή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν και έτσι παραβίασαν την υγειονομική πολιτική του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Σε εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό, και το οποίο διέρρευσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Τζεφ Ζάκερ εξήγησε ότι οι τρεις εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στο γραφείο την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Και οι τρεις απολύθηκαν.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: έχουμε υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα», τόνισε ο Ζάκερ στο υπόμνημα. «Πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να έρθετε στο γραφείο. Και πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να εργαστείτε σε ρεπορτάζ μαζί με άλλους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν θα εισέλθετε στα γραφεία ή όχι. Τελεία», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, το CNN ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στην «εμπιστοσύνη» ζητώντας από τους εργαζόμενους του να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 χωρίς ωστόσο να ζητεί αποδείξεις. Oμως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, προειδοποίησε ο Ζάκερ.

Ο Ζάκερ επεσήμανε εξάλλου ότι η επιστροφή στην εργασία με φυσική παρουσία, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για αργότερα, τον Οκτώβριο. Αυτή την περίοδο περίπου το ένα τρίτο των συντακτών του τηλεοπτικού δικτύου εργάζεται με φυσική παρουσία, σε εθελοντική βάση, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τον Μάιο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι οι εργοδότες μπορούν νόμιμα να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους που εργάζονται με φυσική παρουσία να εμβολιαστούν.

Μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως η Facebook, η Google και η Microsoft έχουν ανακοινώσει ότι οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να εμβολιαστούν προτού επιστρέψουν στα γραφεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...