344
Ουκρανός στρατιώτης δίνει νερό σε ρώσο αιχμάλωτο στα χαρακώματα γύρω από το Μπαχμούτ | Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

Μπαχμούτ: Δύο ρώσοι συνταγματάρχες σκοτώθηκαν στην ουκρανική αντεπίθεση

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 12:19
Ουκρανός στρατιώτης δίνει νερό σε ρώσο αιχμάλωτο στα χαρακώματα γύρω από το Μπαχμούτ
|Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

Μπαχμούτ: Δύο ρώσοι συνταγματάρχες σκοτώθηκαν στην ουκρανική αντεπίθεση

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 12:19

Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, και προστέθηκαν έτσι στις δεκάδες χιλιάδες απώλειες των Ρώσων στην περιοχή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Αφού είχαν χάσει έδαφος μετά από αντεπίθεση των Ουκρανών, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν νέες επιθέσεις γύρω από το Μπαχμούτ.

«Ο διοικητής της τέταρτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Βιάτσεσλαβ Μακάροφ, ηγήθηκε προσωπικά της μάχης στο μέτωπο. Ενώ απέκρουε την τρίτη επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στη διάρκεια της απομάκρυνσής του από το πεδίο της μάχης», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, σκοτώθηκε και ο υποδιοικητής, συνταγματάρχης Γεβγκένι Μπρόβκο.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσής τους στα περίχωρα του Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Η προώθηση των στρατευμάτων μας στη ζώνη του Μπαχμούτ είναι η πρώτη επιτυχία της επίθεσης» που έχει στόχο την υπεράσπιση της πόλης την οποία οι Ρώσοι επιχειρούν να καταλάβουν από το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρκσι.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανή υφυπουργός Αμυνας, Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε σήμρα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις στέλνονται στα περίχωρα της πόλης.

Απεσταλμένος του Σι Τζινπίνγκ σε Κίεβο και Μόσχα

Παράλληλα, υψηλόβαθμος κινέζος απεσταλμένος ξεκινά τη Δευτέρα περιοδεία στην Ουκρανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ευρώπης σε ένα ταξίδι που, σύμφωνα με το Πεκίνο, έχει στόχο να συζητηθεί μια «πολιτική διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης.

Ο Λι Χούι, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις και πρώην πρεσβευτής στη Ρωσία, θα επισκεφθεί επίσης την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία σε ένα πολυήμερο ταξίδι, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Η επίσκεψη καταδεικνύει τις προσπάθειες της Κίνας προς την προώθηση ειρηνευτικών συνομιλιών και αποτυπώνει πλήρως την ισχυρή δέσμευση της Κίνας στην ειρήνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουενμπίν, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Είναι ο πιο υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Λι θα βρεθεί στο Κίεβο, σύμφωνα με ουκρανική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...