195
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Εμίλιε Μελ ανακοίνωσε τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ρώσων τουριστών από τα σύνορα της χώρας | EPA/JULIEN WARNAND

Η Νορβηγία κλείνει τα σύνορα για τους ρώσους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 11:51
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Εμίλιε Μελ ανακοίνωσε τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ρώσων τουριστών από τα σύνορα της χώρας
|EPA/JULIEN WARNAND

Η Νορβηγία κλείνει τα σύνορα για τους ρώσους τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 11:51

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να κλείσει περαιτέρω τα σύνορά της για τους ρώσους τουρίστες, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, εμποδίζοντας σχεδόν κάθε είσοδο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της σκανδιναβικής χώρας.

Η Νορβηγία, η οποία έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία σε μήκος περίπου 200 χιλιομέτρων στην Αρκτική έχει εδώ και δύο χρόνια επιβάλει περιορισμούς στην τουριστική βίζα για τους ρώσους πολίτες. Από την άνοιξη του 2022, σταμάτησε πρακτικά η χορήγηση βίζας, με μόνη εξαίρεση όσους διέθεταν βίζα μακράς διαρκείας, η οποία είχε εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή ή από άλλη χώρα της ζώνης Σένγκεν.

Από τις 29 Μαΐου 2024, σύμφωνα με το αρμόδιο νορβηγικό υπουργείο, οι Αρχές θα απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους Ρώσους που ταξιδεύουν για τουριστικούς σκοπούς και καλύπτονται από τις παραπάνω εξαιρέσεις. Η είσοδος από τα σύνορα θα επιτρέπεται υπό όρους σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε στενούς συγγενείς μονίμους κατοίκους Νορβηγίας ή για όσους σπουδάζουν στη χώρα.

«Η απόφαση να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες εισόδου είναι σύμφωνη με την προσέγγιση που θέλει τη Νορβηγία να στέκεται δίπλα σε συμμάχους και εταίρους ως αντίδραση στον παράνομο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Εμίλιε Μελ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...