239
Η σκηνή της προεκλογικής εκδήλωσης όπου κατέρρευσε μεταλλική κατασκευή, καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπους | REUTERS/Daniel Becerril

Μεξικό: Κατέρρευσε στέγαστρο σε προεκλογική εκδήλωση, 9 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 13:03
Η σκηνή της προεκλογικής εκδήλωσης όπου κατέρρευσε μεταλλική κατασκευή, καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπους
|REUTERS/Daniel Becerril

Μεξικό: Κατέρρευσε στέγαστρο σε προεκλογική εκδήλωση, 9 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 13:03

Σε τραγωδία κατέληξε η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου προέδρου του Μεξικού, Χόρχε Αλβάρες Μάινεζ, το βράδυ της Τετάρτης, όταν κατέρρευσε μεταλλικό στέγαστρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι –ανάμεσά τους και ένα παιδί– και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 50.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι βάσεις που στήριζαν το μεταλλικό στέγαστρο της σκηνής όπου μιλούσε ο Μάινεζ γκρεμίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου. Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Σαν Πέδρο Γκάρσα, η οποία ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή του βιομηχανικού κέντρου του Μοντερέι, την πρωτεύουσα του Νουέβο Λεόν.

Η κατασκευή καταπλάκωσε πολλούς ανθρώπους και οι Αρχές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία και δυνάμεις του στρατού, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ώστε να προφυλαχθούν από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

Μέλη των μεξικανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο όπου κατέρρευσε το μεταλλικό στέγαστρο εξαιτίας του ισχυρού ανέμου. Μεξικό, 22 Μαΐου 2024. REUTERS/Daniel Becerril

Το κόμμα του Μάινεζ, το κεντρώο Κίνημα Πολιτών (Movimiento Ciudadano) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εκστρατείας του, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα.

Στις 2 Ιουνίου διεξάγονται προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές στο Μεξικό. Σε αυτές κρίνονται περίπου 20.000 θέσεις αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...