300
| REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Η Χέιλι ξέχασε τις ύβρεις κατά του Τραμπ και λέει ότι θα τον ψηφίσει

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 10:30
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Η Χέιλι ξέχασε τις ύβρεις κατά του Τραμπ και λέει ότι θα τον ψηφίσει

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 10:30

Τους τελευταίους μήνες η Νίκι Χέιλι είχε κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για σχεδόν τα πάντα –το ότι τον θεωρεί και γέρο ήταν το λιγότερο. Ομως έτσι είναι οι μάχες για τα προεδρικά χρίσματα. Και τώρα, η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ.

Η Χέιλι, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ήταν η μόνη που άντεξε τόσο πολύ και με τόση έμφαση να κοντράρει τον Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικό Κόμματος. Αλλά, σε μια ένδειξη ότι ίσως άρχισε τα παζάρια μαζί του για μια πιθανή θέση αντιπροέδρου στο δίδυμο της παράταξης τον Νοέμβριο, η Χέιλι τον περιέγραψε ως καλό υποψήφιο, τουλάχιστον καλύτερο από τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε ομιλία της σε συντηρητικό ινστιτούτο, η Χέιλι είπε πως θα επιλέξει τον υποψήφιο «που θα υποστηρίζει τους συμμάχους μας και θα φροντίζει να λογοδοτούν οι εχθροί μας, που θα κάνει ασφαλή τα σύνορα —όχι άλλες δικαιολογίες—, που θα υποστηρίζει τον καπιταλισμό και την ελευθερία».

«Ο Τραμπ δεν είναι τέλειος στα ζητήματα αυτά. Το έχω πει καθαρά επανειλημμένα», συνέχισε η Νίκι Χέιλι.

Αλλά κατ’ αυτήν, «ο (Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο) Μπάιντεν είναι καταστροφή. Θα ψηφίσω επομένως τον Τραμπ», τόνισε.

Ωστόσο η Χέιλι απηύθυνε προειδοποίηση προς τον πρώην πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλά θα έκανε, κατά την άποψή της, να «τείνει το χέρι στα εκατομμύρια ανθρώπους που με ψήφισαν και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν, όχι να υποθέσει πως θα ταχθούν αυτόματα μαζί του», είπε.

Η ανακοίνωση ίσως σημάνει το ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την αντιπροεδρία, μολονότι ο Τραμπ είχε αναφέρει νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως η Νίκι Χέιλι δεν συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο ψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...