398
O Kόσμπι προσέρχεται στο δικαστήριο της κομητείας του Μοντγκόμερι. Οι εποχές της δόξας και του γέλιου έχουν παρέλθει | REUTERS/Brendan McDermid

Ο Μπιλ Κόσμπι αντιμέτωπος με τον σκοτεινό εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2017, 11:46
O Kόσμπι προσέρχεται στο δικαστήριο της κομητείας του Μοντγκόμερι. Οι εποχές της δόξας και του γέλιου έχουν παρέλθει
|REUTERS/Brendan McDermid

Ο Μπιλ Κόσμπι αντιμέτωπος με τον σκοτεινό εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2017, 11:46

Με αργό βηματισμό πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου του Νόρισταουν, στην κομητεία Μοντγκόμερι της Πενσυλβάνια, βγαίνοντας από το πίσω κάθισμα ενός μαύρου SUV. Φορούσε μπλε σακάκι· ένα λευκό πουκάμισο και μία ριγέ γραβάτα ολοκλήρωναν την εμφάνιση του. Ο Μπιλ Κόσμι ήταν σκυθρωπός, μια αντίστιξη με την εικόνα του κωμικού που στα 80s σάρωνε σε τηλεθέαση στις ΗΠΑ και ήταν ο αγαπημένος τηλεοπτικός μπαμπάς του μέσου αμερικανού οικογενειάρχη.

Tα χρόνια της δόξας όμως ανήκουν πια στην Iστορία. Οπως και οι κωμικές στιγμές. To ορκωτό δικαστήριο στο Νόρισταουν αποτελούμενο από 12 μέλη, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, άκουσε τους ισχυρισμούς της Αντρέα Κόνσταντ.

«Μου έδωσε χάπια άγνωστης επίδρασης, πιέζοντάς με να πιω κρασί. Οταν ξύπνησα ήμουν σχεδόν ημίγυμνη», ισχυρίστηκε η ενάγουσα, η οποία υποστηρίζει ότι ο κωμικός την είχε βιάσει το 2004. Μια άλλη μάρτυρας, όπως ανέφερε το BBC, κατέθεσε ότι είχε πέσει θύμα της ίδιας μεθόδου με θύτη τον 79χρονο σήμερα κωμικό.

Η πλευρά Κόσμπι αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η ερωτική συνεύρεση με την Κόνσταντ ήταν κοινή συναινέσει και τα χάπια ηρεμιστικά, καθότι η εγκαλούσα παραπονιόταν για αϋπνία. Επιπλέον ο δικηγόρος του αφροαμερικανού ηθοποιού, πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας στοιχεία πως ο πελάτης του και η ενάγουσα είχαν τουλάχιστον 70 τηλεφωνικές συνομιλίες μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, συνοδευόμενες από συχνές συναντήσεις των δύο.

Αλλά η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας δεν είναι μοναδική. Πενήντα γυναίκες έχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο δημοσιοποιήσει ότι έπεσαν θύμα σεξουαλικών επιθέσεων από τον πρωταγωνιστή του «The Cosby Show». Λόγω τεχνικών κωλυμάτων όμως, η κατηγορία που του απαγγέλθηκε αφορά ένα και μόνο περιστατικό.

Ο δικηγόρος του εναγόμενου, τόνισε στους ενόρκους, πως στα χέρια τους κρατούν την τύχη ενός ανθρώπου που διακυβεύεται η τιμή και η υπόληψη του.

Ο Κόσμπι με την Κόνσταντ γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο Τεμπλ, στο οποίο εκείνη εργαζόταν και εκείνος ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Την εποχή που γνωρίστηκαν εκείνη ήταν 31 ετών.

_96347726_mediaitem96347725
Η Αντρέα Κόνσταντ, σε φωτογραφία αρχείου. Είναι μια από τις 50 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση (Reuters)

Συνολικά τρεις περιπτώσεις βαρύνουν τον 79χρονο ηθοποιό, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να τον οδηγήσει για μία δεκαετία σε σωφρονιστικό ίδρυμα, επιφέροντας επιπλέον χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 25.000 δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση, είτε υπάρξει αθώωση είτε καταδίκη, οι κατηγορίες θα πλανώνται μέχρι το πέρας της ζωής τού -στην εποχή της ακμής του- πιο ακριβοπληρωμένου ηθοποιού των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...