282
Τεθωρακισμένα των ρωσικών μονάδων αλεξιπτωτιστών σε μάχη στο Χάρκοβο | EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Από τη Χερσώνα στο μέτωπο του Ντονμπάς οι κατάκοποι ρώσοι αλεξιπτωτιστές

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 14:07
Τεθωρακισμένα των ρωσικών μονάδων αλεξιπτωτιστών σε μάχη στο Χάρκοβο
|EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Από τη Χερσώνα στο μέτωπο του Ντονμπάς οι κατάκοποι ρώσοι αλεξιπτωτιστές

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 14:07

Στο Ντονμπάς έστειλαν οι Ρώσοι στρατηγοί τις ελίτ μονάδες των αλεξιπτωτιστών μετά την υποχώρησή τους από τη Χερσώνα.

Σύμφωνα με τη βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, οι αερομεταφερόμενες μονάδες VDV, που συγκαταλέγονται στις ελίτ μονάδες του ρωσικού στρατού, επιστρέφουν στη μάχη παρά το γεγονός ότι έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά και έχουν εξαντληθεί μετά από εννέα μήνες πολέμου.

«Μερικές μονάδες VDV έχουν πιθανότατα ενισχυθεί με εφέδρους», σημείωσε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

«Αν και το ανεπαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό θα μειώσει την ικανότητα των ελίτ μονάδων, η Ρωσία πιθανότατα να συνεχίσει να τις στέλνει σε τομείς που θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικοί».

Οι ρωσικές δυνάμεις VDV, διαβόητες για τη σκληρότητά τους, ήταν μέρος της άμυνας του Χερσώνας στη νότια Ουκρανία και υποχρεώθηκαν να αποσυρθούν επειδή είχε γίνει πολύ δύσκολος ο εφοδιασμός τους.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στη μεγάλη στρατιωτικής παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τον Μάιο – EPA/MAXIM SHIPENKOV

Αυτές οι μονάδες επιτέθηκαν σε στρατηγικές θέσεις γύρω από το Κίεβο κατά τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

«Οι πιθανές επιχειρησιακές αποστολές για τις μονάδες VDV περιλαμβάνουν την υποστήριξη της άμυνας της περιοχής Κρέμινα-Σβάτοβε στην περιφέρεια Λουγκάνσκ ή την ενίσχυση επιθετικών επιχειρήσεων κατά της πόλης Μπαχμούτ της περιφέρειας Ντονέτς», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Η πόλη Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ έχει γίνει το επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες εβδομάδες με τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να την καταλάβουν.

Ρώσοι που εκλήθησαν στις ένοπλες δυνάμεις με τη μερική επιστράτευση ετοιμάζονται για το μέτωπο -REUTERS/Alexey Malgavko

Η Σβάτοβε, στη βορειοανατολική Ουκρανία, είναι η πόλη στην οποία υποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη φυγή τους από το Χάρκοβο τον Σεπτέμβριο και θεωρείται αδύνατο σημείο τους σύμφωνα με τους Βρετανούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...