225
O ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Zicron φαίνεται ότι έπληξε τους επιστήμονες που τον σχεδίασαν... | YouTube

Από «προδοτίτιδα» πάσχουν οι Ρώσοι ειδικοί στους πυραύλους…

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 21:21
O ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Zicron φαίνεται ότι έπληξε τους επιστήμονες που τον σχεδίασαν...
|YouTube

Από «προδοτίτιδα» πάσχουν οι Ρώσοι ειδικοί στους πυραύλους…

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 21:21

Ενας κορυφαίος ρώσος ειδικός στους υπερηχητικούς πυραύλους συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία. Η πληροφορία αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτηση καθ’ ότι διακινήθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο συλληφθείς ονομάζεται Αντρέι Σιπλιούκ και ήταν διευθυντής ενός ρωσικού εργαστηρίου στη Σιβηρία που έχει αντικείμενο έρευνας τους υπερηχητικούς πυραύλους.

Για αυτό το θεωρούμενο υπερόπλο ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δίνει το στρατηγικό πλεονέκτημα στη Ρωσία. Οι συγκεκριμένοι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα εννεαπλάσια του ήχου. Σε αντίθεση με τους συνήθεις βαλλιστικούς πυραύλους είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και δύνανται να αποφεύγουν τα συστήματα αεράμυνας.

Ο Σιπλιούκ ήταν επικεφαλής στο Εργαστήριο Υπερηχητικών του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Νοβοσιμπίρσκ και τα τελευταία χρόνια συντόνιζε την έρευνα που αφορά την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι ίδιοι οι Ρώσοι, ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Μόσχα και ανακρίνεται. Το TASS ανέφερε ότι της σύλληψής του προηγήθηκαν αστυνομικές έρευνες στο Ινστιτούτο.

Δεν είναι σαφές αν ο Σιπλιούκ έχει αναμειχθεί στην κατασκευή του περιβόητου πυραύλου Zircon για τον οποίο αλαζονεύεται το Κρεμλίνο.

Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει κάποιο θέμα με τους καθηγητές των πυραύλων. Ο Σιπλιούκ είναι ο τρίτος κορυφαίος επιστήμων του κλάδου που συνελήφθη για προδοσία τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Τον Ιούλιο ένας άλλος φυσικός από το Ινστιτούτο του Νοβοσιμπίρσκ πιάστηκε για προδοσία. Η σύλληψή του μάλλον δεν απέδωσε καρπούς, αφού ο Ντμίτρι Κόλκερ ήταν καρκινοπαθής και πέθανε λίγο μετά τη σύλληψή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...