239
Ως το γραφείο του υπουργού οι διαδηλωτές, αλλά αυτός απουσίαζε | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας – Ξανά ως το γραφείο του υπουργού

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 14:38
Ως το γραφείο του υπουργού οι διαδηλωτές, αλλά αυτός απουσίαζε
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας – Ξανά ως το γραφείο του υπουργού

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 14:38

Παρά το ότι το υπουργείο ήταν κλειστό από νωρίς, μαθητές και φοιτητές εισέβαλαν την Παρασκευή – για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα – στο υπουργείο Παιδείας.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών από την Διδασκαλική Ομοσπονδία, την ΟΛΜΕ και συλλόγους αναπληρωτών.

Παρόντα ήταν συνολικά 500 άτομα, μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και ένα πλήθος τουλάχιστον 150 από αυτούς εντόπισε σημείο από το οποίο μπόρεσε να κάνει έφοδο στο κτίριο. Οι διαδηλωτές προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν προσέλθει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, που πάντως απουσίαζε από το υπουργείο.Εφτασαν όμως ως το γραφείο του που το βρήκαν άδειο, γεμάτο χαρτιά, όπως και κατά την προηγούμενη εισβολή. Αφού δεν τον βρήκαν, αποχώρησαν.

Σήμερα Παρασκευή, το υπουργείο είχε κατεβάσει ρολά από τις 11:30 και οι υπάλληλοι είχαν φύγει με αφορμή την προγραμματισμένη διαδήλωση.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, στις 22 Οκτωβρίου, μαθητές είχαν εισβάλει στο γραφείο του υπουργού σε διαμαρτυρία για τις αλλαγές στο Λύκειο και στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Οι μαθητές ζητούν, μεταξύ άλλων, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εξασφάλιση χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων δωρεάν και αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...