268
Υγειονομικός παίρνει δείγμα για το τεστ κορονοϊού | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανεφάρμοστη η εγκύκλιος για τεστ κορονοϊού για όλους τους υγειονομικούς – Σε αναμονή 1.600 δείγματα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 11:24
Υγειονομικός παίρνει δείγμα για το τεστ κορονοϊού
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανεφάρμοστη η εγκύκλιος για τεστ κορονοϊού για όλους τους υγειονομικούς – Σε αναμονή 1.600 δείγματα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 11:24

Μπλοκαρισμένο φαίνεται ότι είναι το σύστημα του εργαστηριακού ελέγχου στους υγειονομικούς, οι οποίοι με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό πριν επιστρέψουν στην εργασία τους από την καλοκαιρινή τους άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε αποφασιστεί μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους νοσοκομείων στη Λάρισα που είχαν επιστρέψει από διακοπές. Την Τρίτη, το ίδιο έγινε και στο ΑΧΕΠΑ.

Μάλιστα, την Πέμπτη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) είναι σε αναμονή τα αποτελέσματα από 1.600 δείγματα από υγειονομικούς νοσοκομείων της Αθήνας.

Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο ημέρες για να βγουν τα αποτελέσματα και μέχρι τότε οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Για τον λόγο αυτό δόθηκε τηλεφωνική… οδηγία σε νοσοκομεία που παρουσιάζουν μία ευαισθησία λόγω των νοσηλευόμενων, όπως είναι τα ογκολογικά, να λείπουν για δύο ημέρες οι εργαζόμενοι και να μην επιστρέφουν για εργασία μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 20 ημέρες εντοπίσθηκαν 70 κρούσματα σε υγειονομικούς.

Ιεράρχηση με ερωτηματολόγιο

Πάντως μεγάλες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων που πρέπει αυτήν την περίοδο να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, υποχρεώθηκαν να τροποποιήσουν τη διαδικασία.

Ετσι, με βάση ποιος είναι πιθανό να έχει βρεθεί κοντά σε κρούσματα, υποβάλλεται σε τεστ. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν, σε συνεργασία με τις επιτροπές λοιμώξεων, ένα ειδικό ερωτηματολόγιο ώστε να διαπιστώνεται εάν έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...