378
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης: Δεν γνώριζε ο κ. Καραμανλής;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 21:50
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης: Δεν γνώριζε ο κ. Καραμανλής;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 21:50

Στην τραγωδία των Τεμπών και στους κυβερνητικούς χειρισμούς στάθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση στο Κιλκίς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής νωρίτερα κατά την ακρόαση των πρώην υπουργών Μεταφορών — κατέκρινε δε τη δήλωση άγνοιας του παραιτηθέντα υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την ύπαρξη εγγράφου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας το οποίο εντόπιζε ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας στους σιδηροδρόμους και μάλιστα ζητούσε να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Η αποκάλυψη έγινε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Σήμερα, έρχεται μία ακόμη βόμβα. Έγγραφό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο εστάλη στο υπουργείο Μεταφορών στις 4 Οκτωβρίου 2021 και μιλά για εγκληματική αδράνεια στους χειρισμούς της σύμβασης 717/2014. Ρώτησαν τον κ. Καραμανλή οι βουλευτές μας στη Βουλή και εκείνος λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Αυτό, λοιπόν, δεν είναι επιτελικό κράτος που εγγυάται τα στοιχειώδη. Είναι ένα επιτελικό κράτος του θράσους και της συγκάλυψης. Μόνη του προτεραιότητα είναι να μην αντιμετωπίσει τις ευθύνες της η σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε έντονα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμφισβητώντας το αφήγημα του προοδευτικού εκσυγχρονιστή, που προβάλλει ο πρωθυπουργός.

«Είπε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να τα βάλει με το βαθύ κράτος βαφτίζοντας τον εαυτό του μεταρρυθμιστή. Ποιος είναι το “βαθύ κράτος”; Βαθύ κράτος είναι αυτοί που αξιοποιούν με πελατειακούς όρους το Ταμείο Ανάκαμψης. Βαθύ κράτος είναι αυτοί που οργανώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου το παρακράτος των υποκλοπών. Βαθύ κράτος είναι όταν μία σύμβαση επί εννιά χρόνια δεν υλοποιείται… Βαθύ κράτος είναι να διορίζεις τα κομματικά σου παιδιά σε κρίσιμες θέσεις των οργανισμών. Ας δούμε τα βιογραφικά όλων των εμπλεκομένων. Οι περισσότεροι είναι στελέχη, που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη, κομματικά παιδιά της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έκανε τη δουλειά της; Τα κομματικά τους παιδιά διόρισαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρώπους που δεν γνώριζαν τι σημαίνει τραίνο. Δεν κουραστήκαμε να κάνουμε εκλογές και μετά από αυτές να ξηλώνεται όλο το κράτος; Και να έρχονται άνθρωποι χωρίς καμία περγαμηνή πέρα από την κομματική τους ταυτότητα, να παίρνουν παχυλούς μισθούς για να κάνουν εξυπηρετήσεις; Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Αλλά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητοι» είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης προσδιορίζοντας ως μείζον τη στελέχωση του κράτους να είναι πέρα και πάνω από κάθε εκλογικό κύκλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...