633
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing της Δευτέρας | INTIMEnews

Oικονόμου: Ανεπαρκής ακόμη και η λέξη ντροπή για την παράσταση Τσίπρα στη Λάρισα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 15:00
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing της Δευτέρας
|INTIMEnews

Oικονόμου: Ανεπαρκής ακόμη και η λέξη ντροπή για την παράσταση Τσίπρα στη Λάρισα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2023, 15:00

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας έστησε σόου στη σκιά μίας ανείπωτης τραγωδίας, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την «αυτοψία» (εδώ)του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε κτίριο-γιαπί στη Λάρισα όπου κατά την Κουμουνδούρου βρίσκεται το «κέντρο τηλεδιοίκησης» του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης – μία σκηνοθεσία που ήρθε να προστεθεί στην αξέχαστη σύσκεψη-παρωδία στο Συντονιστικό για το Μάτι τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας.

«Δυστυχέστατα, στη σκιά μιας ανείπωτης τραγωδίας, ο κ. Τσίπρας επιμένει να στήνει παραστάσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Σήμερα δεν μετέβη ανατολικά της Αθήνας, αλλά πιστός στην πολιτική του πολακισμού, ταξίδεψε μέχρι την Λάρισα για να δείξει ότι τα έργα αποκατάστασης σε ένα γιαπί -κυριολεκτικά- που εγκατέλειψαν το 2019 και που θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες είναι δήθεν κέντρο τηλεδιοίκησης που η κυβέρνηση υποστήριξε πως λειτουργεί», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, για να σημειώσει, επαναλαμβάνοντας ότι σύστημα τηλεδιοίκησης και υπήρχε και λειτουργούσε τη νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη :

«Δεν μπήκε στον κόπο βέβαια να επισκεφθεί το Σταθμαρχείο και να δει αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης με τον πίνακα χειρισμού και οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης διαδρομών, που έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022 και λειτουργεί κανονικά έκτοτε. Όπως λειτούργησε κανονικά και την μοιραία εκείνη νύχτα, πριν από το τραγικό δυστύχημα, και που δυστυχώς ο σταθμάρχης δεν χρησιμοποίησε. Επισυνάπτουμε και την αποτύπωση καταγραφής δεδομένων για το μοιραίο εκείνο βράδυ».

«Ολοι γνωρίζουμε την εμμονή του με τα ψέματα και ότι καθόλου δεν άλλαξε. Όμως για αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας, ακόμα κι η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι ανεπαρκέστατη», κατέληξε στο σχόλιο του για την εμφάνιση Τσίπρα στη Λάρισα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο νυν αρμόδιος για τις Μεταφορές υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επέμεινε και αυτός με τη σειρά του ότι στον σταθμό της Λάρισας λειτουργεί τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο παρακάμφθηκε από τον 59χρονο σταθμάρχη.

Οπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε μια οικοδομή και όχι την αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας, ενώ προκάλεσε τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος, Νίκο Παππά, να πάνε μαζί στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης για να αποδειχθεί αν και ποιος λέει ψέματα.

«Αμφισβητείτε ότι στον σταθμό Λάρισας γίνεται αυτόματη χάραξη και ότι για 8,5 χλμ ο σταθμάρχης θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση του τρένου. Δέχεστε κ. Παππά να πάμε μαζί να το δούμε; Παρακαλώ όλους τους εκπροσώπους της Βουλής να πάμε να το δούμε», είπε ο κ. Γεραπετρίτης απεθυνόμενος στον κ. Παππά και τα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Οσο για την -επιμελώς σκηνοθετημένη- επίσκεψη Τσίπρα στη Λάρισα, θέλησε να επισημάνει ότι «πήγε εκεί όπου θα γίνει τον Σεπτέμβριο η υπερτοπική τηλεδιοίκηση αντί να πάει στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και θα μπορουσε να γίνει η αυτόματη χάραξη».

«Οταν κάποιος πηγαίνει στην Λάρισα και αποφεύγει να επισκεφθεί την αίθουσα που λήφθηκαν οι μοιραίες αποφάσεις το βράδυ της τραγωδίας επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κίνηση πολιτική και όχι ουσίας», παρατήρησε, για να συμπληρώσει στο σχόλιό του:

«Ο κ. Τσίπρας πήγε εκεί που από την φωτιά του 2015 είχε υποβαθμιστεί το σύστημα και δεν μπορούσε να γίνει αυτό,ματη χάραξη. Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε».

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι οι αναφορές του στο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης αφορούν «τον πίνακα που επιτρέπει την αυτόματη χάραξη και την παρακολούθηση του τρένου για 8,5 χλμ. Πως αλλιώς να το πω. Το είπα σε όλους τους τόνους. Ανάβουν τα φωτακια στον πίνακα και ο σταθμάρχης παρακολουθεί την πορεία του τρένου για 8,5 χλμ. Καταλαβαίνω ότι ήρθατε εδώ σε τόνο θεατρικό κ. Παππα. Η απάντηση λοιπόν είναι η εξής. Είναι απλή. Σας είπα ότι δεν θέλω να κάνουμε αντιπαράθεση πάνω σε θύματα γιατί είναι άηθες και αισθάνομαι άσχημα όταν αντιπαρατιθέμεθα σε τέτοια θέματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...