273
| YouTube

Αν βλέπετε μια τρυφερή ιστορία αγάπης, δείτε καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 11:59

Αν βλέπετε μια τρυφερή ιστορία αγάπης, δείτε καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 11:59

O Eβαν είναι ένας μαθητής που περνάει αρκετές σχολικές ώρες σκαλίζοντας στο θρανίο του: «Πραγματικά βαριέμαι». Κάποια στιγμή ένας άγνωστος του απαντά με την ίδια μέθοδο. «Γεια σου. Χάρηκα που σε γνώρισα». Η μυστηριώδης συνομιλία συνεχίζεται μέσω του σχολικού θρανίου. Ο νεαρός Εβαν περιμένει την επόμενη απάντηση από τον άγνωστο συνομιλητή του και παράλληλα ρίχνει κρυφά βλέμματα στα κορίτσια του σχολείου. Κάποια από αυτές θα μπορούσε να είναι η μυστηριώδης κοπέλα με την οποία έχει αναπτύξει μία τρυφερή εφηβική σχέση.

Ο κοκκινομάλλης νεαρός γνωρίζει επιτέλους την άγνωστη κοπέλα την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς. Μετά τα ντροπαλά παιδικά χαμόγελα όμως, η γλυκιά μουσική υπόκρουση που συνοδεύει όλο το βίντεο, σταματά απότομα. Στο βάθος της εικόνας εμφανίζεται ένας νεαρός. Βγάζει από την τσάντα του ένα όπλο και όλοι τρέχουν ουρλιάζοντας.

Αυτόν τον ξανθό νεαρό όμως ο θεατής δεν τον βλέπει για πρώτη φορά. Καθ΄όλη τη διάρκεια του βίντεο, στο περιθώριο της ρομαντικής ιστορίας, ο συγκεκριμένος μαθητής φαίνεται να προετοιμάζει ένα δολοφονικό σχέδιο. Βλέπει βίντεο για τις τεχνικές των όπλων, διαβάζει σχετικά βιβλία και ποζάρει απειλητικά στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ήρωας της ιστορίας μας όμως, όπως και ο θεατής του εκπληκτικού βίντεο δεν αντιλαμβάνεται τι είναι έτοιμο να συμβεί.

Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό της μικρής καμπάνιας που δημιουργήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων στο Σαντι Χουκ (Sandy Hook Promise). Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, στο σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, 20 μαθητές και έξι μέλη του προσωπικού του δημοτικού σχολείου έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του εικοσάχρονου Ανταμ Λάντζα.

Το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων της τραγωδίας είναι προφανές. Η βία στα σχολεία μπορεί να αποτραπεί, αν φυσικά μπορέσει κάποιος να διακρίνει τα σημάδια της..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...