252
Αποψη από ψηλά του campus του πανεπιστημίου Στάνφορντ | Reuters

Αμερικανοί ηθοποιοί αγόραζαν θέσεις για τα παιδιά τους σε μεγάλα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 22:44
Αποψη από ψηλά του campus του πανεπιστημίου Στάνφορντ
|Reuters

Αμερικανοί ηθοποιοί αγόραζαν θέσεις για τα παιδιά τους σε μεγάλα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 22:44

Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν την Τρίτη κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που φέρεται πως βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Γέιλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με τις κατηγορίες να βαραίνουν τον Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, επικεφαλής του δικτύου Edge College & Career Network, το οποίο και φαίνεται να εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Ταυτόχρονα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσα στους οποίους οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλιν, καθώς και σε 12 συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.

Η κεντρική είσοδος του πανεπιστημίου Γέιλ

Όσον αφορά στο πώς γινόταν η κομπίνα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

Σε υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία του με έναν εύπορο γονιό, ο Σίνγκερ περιέγραφε τις υπηρεσίες του δικτύου του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή».

Ο Σίνγκερ αναμένεται πως θα αποδεχθεί την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...