311
| Alexandros Michailidis / SOOC

Alco: Στο 10,1% η διαφορά υπέρ της ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για τη συμφωνία με τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 21:10
|Alexandros Michailidis / SOOC

Alco: Στο 10,1% η διαφορά υπέρ της ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για τη συμφωνία με τη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 21:10

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με περισσότερες από 10 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει έρευνα της Alco, η οποία αποτυπώνει τις αντιλήψεις της κοινής γνώμης για σειρά ζητημάτων όπως η συμφωνία με τη Γαλλία και η οικονομία.

Όπως έδειξε η δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Open, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά 1 και 1,1 μονάδα αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αποσπά το 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24.9%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 37% να δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα:

  • Το 64% αποτιμά θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας, ενώ το 24% αρνητικά. Ενας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή του κόμματος να την καταψηφίσει στη Βουλή. Το 55% του συνόλου των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία.
  • Το 62% θεωρεί ότι η Γαλλία, εφόσον χρειαστεί, θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία και το 24% δηλώνει ότι δεν θα στείλει. Το 43% δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική, ενώ το 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε ο όρος.
  • Διχασμένοι είναι οι πολίτες για το ενδεχόμενο να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: το 45% λένε ότι είναι απίθανο και το 43% ότι είναι πιθανό.
  • Το 68 % υποστηρίζει ότι δύσκολα θα ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 15% εύκολα και το 13% ότι «δεν θα μπορέσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...