503
«Να έχουμε τις απόψεις μας, την ταυτότητά μας την αξιακή, αλλά δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε στερεότυπο πολιτικό λόγο», η προτροπή του προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου | George Vitsaras / SOOC

Βενιζέλος για ΚΙΝΑΛ και επανεμφάνιση Παπανδρέου: «Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 13:53
«Να έχουμε τις απόψεις μας, την ταυτότητά μας την αξιακή, αλλά δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε στερεότυπο πολιτικό λόγο», η προτροπή του προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου
|George Vitsaras / SOOC

Βενιζέλος για ΚΙΝΑΛ και επανεμφάνιση Παπανδρέου: «Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 13:53

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει τον… συνωστισμό υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και επέλεξε να απαντήσει διά της σιωπής…

«Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του, και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που κατά το καταστατικό του οργανώνει το ΚΙΝΑΛ», αρκέστηκε να δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, χωρίς περαιτέρω σχόλιο για την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο των εσωκομματικών εξελίξεων.

Οσον αφορά την απουσία του κοινοβουλευτικού του λόγου, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, τερματίζοντας έτσι τη μεγάλη κοινοβουλευτική καριέρα του, ο κ. Βενιζέλος απάντησε με όρους πολιτικής αβρότητος:

«Τιμώ τη Βουλή, αλλά δεν μου λείπει. Καλοσύνη τους, όσων λένε ότι λείπω από τη Βουλή. Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι επαγγελματίας πολιτικός της μονοκαλλιέργειας της πολιτικής ή των κληρονομικών δικαιωμάτων. Ξεκίνησα από την κοινωνία, την εργασία μου, την επιστήμη μου και δεν την εγκατέλειψα ποτέ».

Οσο για την ίδια τη Φώφη Γεννηματά και την περιπέτεια της υγείας της, επανέλαβε ότι η σκέψη του είναι μαζί της: «Θέλω να της στείλω όλη τη θετική μου ενέργεια για να ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία, είναι έμπειρη και έχει πολύ μεγάλη δύναμη», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται εσχάτως λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών του για την πανδημία (εδώ) ή σημεία της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία (εδώ), ότι προσφέρει «πάτημα» για να κάνει αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως είπε, δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα αντιλαϊκισμού και υπευθυνότητας, καθώς έχει δώσει την κύρια μάχη απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήθελα», πρόσθεσε, «μία στοιχειώδη αναγνώριση και έναν σεβασμό στον κόπο και στον αγώνα των ανθρώπων, που ήταν στην πρώτη γραμμή από το 2010-2019. Ο κ. Τσίπρας θα έλεγε “όχι” για άλλους λόγους και μιλάει για το Σαχέλ», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις ενστάσεις του για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Γαλλία και την απουσία αναφοράς σε ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα.

«Τι να κάνουμε. Αυτό δεν ισχύει. Πρέπει να ξέρουμε τι υπογράφουμε και να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, θερμά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό, αλλά να ξέρουμε τι ακριβώς έχουμε συμφωνήσει. Να μη λέμε την αλήθεια, για να μην το αξιοποιήσει ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Στα της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στο πρόγραμμα εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας για παράδειγμα «μεγάλο λάθος να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε Στρατό, Αστυνομία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Στα θέματα της καθημερινότητας, τέλος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε ότι θα προτιμούσε μία πιο συναινετική προσέγγιση από την αντιπολίτευση, σε προβλήματα όπως για παράδειγμα οι πλημμύρες, «και γενικότερα ένα κοινοβουλευτικό και πολιτικό κλίμα, το οποίο να εκπέμπει ένα καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι μας περιτριγυρίζουν πάρα πολλές κρίσεις, και να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε φυσικά τις απόψεις μας, την ταυτότητά μας την αξιακή, αλλά δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε στερεότυπο πολιτικό λόγο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...