332
Από τη συνάντηση Δένδια - Ελ Μανγκούς το πρωί της Δευτέρας παρουσία άλλων ευρωπαίων ομολόγων τους | Υπουργείο Εξωτερικών

Συνάντηση Δένδια με την υπ. Εξωτερικών της Λιβύης – Στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ οι τουρκικές απειλές

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 14:53
Από τη συνάντηση Δένδια - Ελ Μανγκούς το πρωί της Δευτέρας παρουσία άλλων ευρωπαίων ομολόγων τους
|Υπουργείο Εξωτερικών

Συνάντηση Δένδια με την υπ. Εξωτερικών της Λιβύης – Στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ οι τουρκικές απειλές

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 14:53

Η τουρκική παραβατικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα βρεθεί εκ νέου στην ατζέντα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε συνεργασία με τη  λίβυα υπουργό Εξωτερικών, Νάιλα Ελ Μανγκούς, εν όψει των εκλογών του Δεκεμβρίου στη βορειοαφρικανική χώρα.

«Προσβλέπω στο σημερινό Συμβούλιο στην ενημέρωση που θα κάνει ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την τουρκική παραβατικότητα στις κυπριακές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλωστε, αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Δένδιας, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Προηγουμένως, όπως προαναφέρθηκε, ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε πρωινό εργασίας στην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Ελ Μανγκούς, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Επί τάπητος τέθηκαν όλες οι πολύπλευρες παράμετροι της κατάστασης στη Λιβύη και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τις προσεχείς εκλογές και για τη γρήγορη αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...