232
Το «Blue Star Patmos» | attica-group.com

Αυτοψία στα ύφαλα του «Blue Star Patmos» που προσάραξε στο λιμάνι της Ιου

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 12:06
Το «Blue Star Patmos»
|attica-group.com

Αυτοψία στα ύφαλα του «Blue Star Patmos» που προσάραξε στο λιμάνι της Ιου

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 12:06

Δύτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, στις 12:30, αυτοψία στα ύφαλα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε ξέρα, στην είσοδο του λιμανιού της Ίου, με 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα.

To επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο προσαραγμένο στην ξέρα έξω από το λιμάνι της Ίου /twitter

Οι επιβάτες του πλοίου, αλλά και 44 μέλη από το πλήρωμα, μετεπιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν «Super Jet» και το τουριστικό σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου. Στο πλοίο, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα και Ανάφη, υπάρχουν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στο πλοίο αναμένεται να μεταβούν επίσης στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αλλά και του νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές.

Το Blue Star Patmos παρουσίασε στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων που, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, έχει σταματήσει.

Στο σημείο όπου έχει προσαράξει το «Blue Star Patmos» αναμένεται να φθάσει και ρυμουλκό, προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρηση του οχηματαγωγού από τους δύτες, να επιχειρηθεί η αποκόλλησή του.

Όπως έγινε ακόμη γνωστό στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...