451
O Τζορτζ Τζιτζίκος υπήρξε επί χρόνια υπεύθυνος των συγκεντρώσεων του Τραμπ, χτίζοντας το προφίλ του στον δρόμο του για την προεδρία | ΥοuTube

Γιατί ο Τραμπ έδιωξε και τον Τζορτζ Τζιτζίκος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 10:47
O Τζορτζ Τζιτζίκος υπήρξε επί χρόνια υπεύθυνος των συγκεντρώσεων του Τραμπ, χτίζοντας το προφίλ του στον δρόμο του για την προεδρία
|ΥοuTube

Γιατί ο Τραμπ έδιωξε και τον Τζορτζ Τζιτζίκος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 10:47

Στον Λευκό Οίκο οι «μουσικές καρέκλες» συνεχίζονται. Τελευταίο θύμα των αποχωρήσεων-παραιτήσεων από την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο ομογενής σύμβουλος του προέδρου, Τζορτζ Τζιτζίκος. Είναι ο δεύτερος ελληνοαμερικανός μετά τον Ρέινς Πρίμπους που απομακρύνεται από το προεδρικό περιβάλλον.

Ο Τζιτζίκος φαίνεται ότι πλήρωσε την μικρή προσέλευση κόσμου σε συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνα την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι ο Τραμπ τον απάλλαξε από τα καθήκοντα του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τζιτζίκος είχε τον τελευταίο μήνα αναλάβει χρέη οργανωτή των συγκεντρώσεων του αμερικανού προέδρου -το ίδιο πόστο είχε υπηρετήσει με ιδιαίτερη επιτυχία κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο η μικρή προσέλευση στην τελευταία συγκέντρωση, προκάλεσε την οργή του Τραμπ. Ο πρόεδρος φώναξε τον κορυφαίο βοηθό του σε θέματα ασφαλείας, Κιθ Σίλερ, και του ζήτησε να κάνει γνωστό στον Τζιτζίκος ότι δεν θα διοργανώσει ποτέ ξανά συγκέντρωση.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ο Τραμπ εξοργίστηκε όταν ενώ περίμενε να ανεβεί στο βήμα, είδε σε μόνιτορ τα πλάνα με την μισογεμάτη αίθουσα που έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συγκέντρωση. Λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του, έλαβε την απόφαση να «τελειώσει» και τον Τζιτζίκος.

2017-08-23T034342Z_2108674266_HP1ED8N0ACT1L_RTRMADP_3_USA-TRUMP
Ο Τραμπ στην επίμαχη συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 23 Αυγούστου (Reuters)

O πρόεδρος επέλεξε να αποδώσει στον Τζιτζίκος το φιάσκο της συγκέντρωσης και όχι στην απόφασή του να απονείμει χάρη σε έναν ρατσιστή σερίφη, προκαλώντας την οργή των πολιτών της Αριζόνα εκείνη την ημέρα. Εξω από την αίθουσα όπου θα γινόταν η ομιλία, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

Βέβαια η απομάκρυνση του Τζιτζίκος από το προεδρικό περιβάλλον φαίνεται ότι είχε δρομολογηθεί εδώ και κάποιο διάστημα -άλλωστε ελάχιστοι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν επιβιώσει στον Λευκό Οίκο τους τελευταίους επτά μήνες.

Στις 31 Ιουλίου, ο Τζιτζίκος είχε εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο, επιστρέφοντας στις συμβουλευτικές του εργασίες. Εντούτοις, συνέχισε να εργάζεται για την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ και την Εθνική Επιτροπή της Δημοκρατίας. Τότε είχε διαβεβαιώσει τον «Εθνικό Κήρυκα» ότι η αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και η επιστράτευσή του για τις τρέχουσες ομιλίες του προέδρου ήταν προσχεδιασμένη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι άρχιζε σιγά – σιγά η προετοιμασία για την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ το 2020.

Το CNN είχε αναφέρει στα τέλη Ιουλίου ότι ο Τζιτζίκος είπε ότι θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στην επιχείρηση συμβουλευτικής, όπου θα εργαστεί για την εκστρατεία Trump 2020.

Τότε ο ομογενής παράγοντας είχε δηλώσει στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι η σχέση του με τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή. «Για δυόμιση χρόνια ήμουν ο διοργανωτής των προεκλογικών συγκεντρώσεων του προέδρου Τραμπ και όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι ένας εξαιρετικός “Events Man”» είχε δηλώσει. Μια συγκέντρωση στο Φοίνιξ τον διέψευσε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...