509
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης | YouTube/ ΣΚΑΪ

Aδωνις Γεωργιάδης: Με τον κάθε μουρλό να τρέχει στο ΣτΕ, πώς να μην έχουμε ακριβότερο ρεύμα;

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 10:07
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης
|YouTube/ ΣΚΑΪ

Aδωνις Γεωργιάδης: Με τον κάθε μουρλό να τρέχει στο ΣτΕ, πώς να μην έχουμε ακριβότερο ρεύμα;

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 10:07

Να υποβαθμίσει τις συνέπειες που έχουν για την Ελλάδα οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Ουκρανία επιχείρησε την Τρίτη, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, και παράλληλα επέμεινε στον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει το περασμένο Σάββατο –από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα– ότι για τις υψηλές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια ευθύνεται η Αριστερά.

«Οταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα, κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επάρκεια φυσικού αερίου, καθώς, όπως εξήγησε, παρ’ όλο που ήδη εξετάζεται να επιβληθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, για την Ελλάδα δεν θα υπάρξει πρόβλημα, δεδομένου ότι προμηθεύεται αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

Για το νέο ράλι τιμών που πυροδότησαν οι ανακοινώσεις Πούτιν για την αναγνώριση των αυτονομιστών στην Ουκρανία, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία, επέμεινε ωστόσο ότι τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα σήμερα συνιστούν κερδοσκοπία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για την περιβόητη πια δήλωσή του ότι φταίει η Αριστερά που δεν έχει φθηνό ρεύμα η Ελλάδα –διαχρονικά, όπως θέλησε να επισημάνει, και όχι μόνο σήμερα.

Ο υπουργός έδειξε να επιμένει στην ουσία της δήλωσής του, επιρρίπτοντας ευθύνες συνολικά στην Αριστερά για την παρεμπόδιση –με δικαστικές προσφυγές κ.τ.λ.– μεγάλων ενεργειακών έργων στη χώρα (αιολικά πάρκα) που, όπως είπε,  αν ολοκληρώνονταν έγκαιρα, θα είχαν ήδη συμβάλει στη μείωση των τιμολογίων ρεύματος.

«Οταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα, κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά  και επέμεινε ότι «γενικά για κάθε πρόβλημα της χώρας, η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη».

Και εμποδίζουν τα έργα για φθηνότερο ρεύμα και γκρινιάζουν μετά για το ακριβό ρεύμα, είπε, και επικαλούμενος όσα λέγονταν το περασμένο καλοκαίρι για τις πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια (ότι δηλαδή τις έβαλαν για να μπουν παντού ανεμογεννήτριες), διερωτήθηκε με νόημα: «Αν είχαμε παντού ανεμογεννήτριες, δεν θα είχαμε φθηνό ρεύμα; Μπορούμε να βάλουμε παντού ανεμογεννήτριες;».

ΣΥΡΙΖΑ: Γνήσιο παιδί του Παττακού

«Σαν γνήσιο τέκνο του Παττακού ο κ. Γεωργιάδης σε άλλο ένα ακροδεξιό κρεσέντο κατηγόρησε την Αριστερά και το ΣτΕ για το ακριβό ρεύμα. Ο υπουργός της αδιευκρίνιστης ευθύνης κατηγορεί τους πάντες για τα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Αντί να προστατεύσει την κοινωνία από την ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδοθεί στην λεηλασία του δημοσίου πλούτου», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την εμφάνιση του υπουργού Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον Καραμανλή που κατηγορεί το ΣτΕ για τις δικές τους οικονομικές αποτυχίες. Ο χαρακτηρισμός δε πολιτών που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ ως “μουρλούς” δείχνει το ακροδεξιό του μίσος απέναντι στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

»Καμία έκπληξη λοιπόν που η ελληνική κοινωνία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν μια κακή αντιγραφή του Όρμπαν», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...