215
Η οσκαρική Εμα Στόουν στο «The Favourite» που θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα | Fox Searchlight Pictures

Ο Λάνθιμος «φεύγει» από τις Κάννες και «επιστρέφει» στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 16:50
Η οσκαρική Εμα Στόουν στο «The Favourite» που θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα
|Fox Searchlight Pictures

Ο Λάνθιμος «φεύγει» από τις Κάννες και «επιστρέφει» στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 16:50

Μετά τις δύο παρουσίες του στις Κάννες –με τον «Αστακό» το 2015 και τον «Τον θάνατο του ιερού ελαφιού» το 2017– ο Γιώργος Λάνθιμος «μετακομίζει» στη Βενετία. Ο έλληνας κινηματογραφιστής θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία, το «The Favourite» στην 75η Μόστρα όπου τον Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα.

Είναι μια επιστροφή του Λάνθιμου στη Βενετία όπου το 2011 είχε πάει με τις «Αλπεις» κερδίζοντας, μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, το Βραβείο Σεναρίου.

Στο «The Favourite» πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Εμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις. Αυτή τη φορά το σενάριο του φιλμ υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα.

MV5BY2I5NzVjYjMtN2FjMS00YWUwLWJkMmQtMTk0OTkzMjkzOWExXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxMTIxMTk@._V1_
Η Ρέιτσελ Βάιζ στο «The Favourite» του Λάνθιμου

Η ταινία είναι ένα σατυρικό δράμα εποχής που αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας με κεντρικά πρόσωπα τη βασίλισσα Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, ενώ θα «ανοίξει» και το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ενδιαφέρον στη Βενετία (29/8-8/9) δεν εξαντλείται μόνο στη συμμετοχή του Λάνθιμου, καθώς στο τμήμα Orizzonti συμμετέχει ο Θανάσης Νεοφώτιστος με τη μικρού μήκους ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...