324
Η πρώην Playmate, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ |

Νέο σκάνδαλο: Ο Τραμπ «επιχείρησε» να εξαγοράσει τη σιωπή από κουνελάκι του Playboy

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 12:09
Η πρώην Playmate, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ
|

Νέο σκάνδαλο: Ο Τραμπ «επιχείρησε» να εξαγοράσει τη σιωπή από κουνελάκι του Playboy

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 12:09

Οι κασέτες από το παρελθόν είναι κάτι σαν νέμεση για τον Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί να μην προκύπτει κάτι αξιόποινο, αλλά δείχνουν καθαρά τις υπόγειες κινήσεις του.

Το CNN παρουσίασε την Τρίτη μια ηχογράφηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συζητά με τον δικηγόρο του Μάικλ Κόεν για το πώς θα εξαγοράσουν την ιστορία από ένα «κουνελάκι» του Playboy με τον οποίο ο μεγιστάνας επιχειρηματίας είχε μια σύντομη σχέση στο παρελθόν – ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε η ίδια.

Η συζήτηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016, δύο μήνες πριν από τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Ενα μήνα νωρίτερα, το National Enquirer είχε πληρώσει 150.000 δολάρια για την ιστορία της ΜακΝτούγκαλ και τη 10μηνη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ. Ωστόσο ποτέ δεν δημοσίευσε το σχετικό άρθρο.

Ο Κόεν εξηγεί πώς θα έστηναν μια εταιρεία που θα χρηματοδοτούσε την εξαγορά των δικαιωμάτων από την εταιρεία American Media, η οποία εκδίδει το σκανδαλοθηρικό έντυπο National Enquirer. Η ηχογράφηση, που δεν είναι πολύ καθαρή, καλύπτει και άλλα επιχειρηματικά θέματα ρουτίνας.

Ακόμη ο Κόεν ακούγεται να μιλά για «τον φίλο μας τον Ντείβιντ», σε μια προφανή αναφορά στον επικεφαλής της American Media, Ντέιβιντ Πέκερ.

Σε άλλο σημείο, ο Κόεν αναφέρεται σε κάποια χρηματοδότηση. «Τι χρηματοδότηση;» τον διακόπτει ο Τραμπ. Ο Κοέν απαντά «θα χρειαστεί να πληρώσουμε» και ο Τραμπ απαντά «θα πληρώσουμε με μετρητά», ωστόσο δεν είναι σαφές αν εννοεί να πληρώσουν ή να μην πληρώσουν με μετρητά.

Ο νυν δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι αρνείται κατηγορηματικά ότι έγιναν πληρωμές από την πλευρά του Τραμπ ή ότι ακούγεται κάτι αξιόποινο στην ηχογράφηση. Τόσο κατηγορηματικά ώστε να πει ότι όποιος νομίζει ότι ο Τραμπ ήθελε να προσφέρει χρήματα «είναι ηλίθιος».

Η σχέση του Τραμπ με τον Κόεν ήταν κάποτε εξαιρετικά στενή – ο δικηγόρος έλεγε μάλιστα ότι θα δεχόταν να τον πυροβολήσουν αυτόν αντί για τον Τραμπ. Ωστόσο ο Κόεν εμφανίζεται να είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές και από ό,τι φαίνεται προστατεύει τα νώτα του με το υλικό που διαρρέει από πλευράς του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...