332
Ο Κάρι και οι υπόλοιποι των Ουόριορς πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ | Kyle Terada-USA TODAY Sports/Reuters

O Κάρι το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ο Λεμπρόν το «αντίο» στους Καβαλίερς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 09:48
Ο Κάρι και οι υπόλοιποι των Ουόριορς πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ
|Kyle Terada-USA TODAY Sports/Reuters

O Κάρι το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ο Λεμπρόν το «αντίο» στους Καβαλίερς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 09:48

Ηταν μια δύσκολη βραδιά για το Κλίβελαντ. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πανηγύρισαν μέσα στο Οχάιο την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ· μια επανάληψη του περυσινού άθλου αλλά με ακόμα πιο εύκολο τρόπο, το 108-85 και η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς είναι στοιχεία εμφατικά. Αλλά δεν ήταν μόνο η απώλεια του τίτλου για τους Καβαλίερς. Ηταν και ότι το παιχνίδι αυτό είναι το τελευταίο του Λεμπρόν Τζέιμς με την ομάδα.

Ο «Βασιλιάς» πέτυχε 23 πόντους με επτά ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, προσπάθησε να βάλει τους Καβαλίερς μπροστά στη δεύτερη περίοδο αλλά και πάλι ήταν απελπιστικά μόνος. Το Reuters, μεταξύ άλλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, προεξόφλησε ότι ο 33χρονος αστέρας θα φύγει από τους Καβαλίερς καθώς από την 1η Ιουλίου δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο.

2018-06-09T055538Z_209527298_RC1F839E4D20_RTRMADP_3_BASKETBALL-NBA-CLE-GSW

Ο Τζέιμς μετρά εννέα παρουσίες σε τελικούς αλλά μόνο τρία δαχτυλίδια του πρωταθλητή καθώς οι Καβαλίερς δεν έχει το ρόστερ που θα μπορούσε να τον συνδράμει καθοριστικά για έναν τίτλο. Αντιθέτως οι Ουόριορς μέτρησαν τρία πρωταθλήματα στα τέσσερα τελευταία χρόνια!

Έχοντας και πάλι σε εξαιρετική μέρα των Στεφ Κάρι ο οποίος σημείωσε 37 πόντους (7/15 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και τον Κέβιν Ντουράντ ο οποίος έκανε τριπλ-νταμπλ με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ οι «πολεμιστές» δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν τους κουρασμένους Καβαλίερς.

2018-06-09T031523Z_534416353_NOCID_RTRMADP_3_NBA-FINALS-GOLDEN-STATE-WARRIORS-AT-CLEVELAND-CAVALIERS

Η ομάδα των Ουόριορς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή «χτίζοντας» σταδιακά μία διαφορά ασφαλείας από την αντίπαλη ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με τους «Καβς» να καταθέτουν τα όπλα. Κάποια στιγμή και ο Λεμπρόν αποφάσισε να αποσυρθεί από το ματς για να γνωρίζει την αποθέωση (και τον αποχαιρετισμό) από το κοινό του Κλίβελαντ.

Κάπου εκείνη τη στιγμή θα σκεφτόταν τι θα συνέβαινε αν στο πρώτο ματς της σειράς, στο Σαν Φραντσίσκο, ένας από τους «λίγους» συμπαίκτες του, ο Τζέι Ρ. Σμιθ δεν είχε κάνει την γκάφα της δεκαετίας…

war_stats_1cavs_stats

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...