335
O Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη | SOOC

Γιατί ο Τσίπρας λέει ότι θα ήταν ανόητος αν πήγαινε σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 14:53
O Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη
|SOOC

Γιατί ο Τσίπρας λέει ότι θα ήταν ανόητος αν πήγαινε σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 14:53

«Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται». Με την ειρωνική αυτή φράση ο Πρωθυπουργός θέλησε να ξεκόψει την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών, απαντώντας ταυτόχρονα στο επίμονο αίτημα της  αντιπολίτευσης. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα ήταν ανόητος να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο του 2018 και να χάσει έτσι την ευκαιρία να είναι πρωθυπουργός σε μία χώρα χωρίς επιτροπεία.

Αφορμή για την απάντηση του κ. Τσίπρα στάθηκε ερώτηση που δέχθηκε έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη: «Τον Οκτώβριο του 2019 θα ψηφίσουμε και για Πρωθυπουργό και για δήμαρχο;» τον ρώτησαν.

«Κοιτάξτε, έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί για το θέμα που με ρωτάτε, το θέμα των εκλογών. Νομίζω ότι κατ’ αρχάς θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να πάρουμε την πρωτοβουλία να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από κει και πέρα γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Εχω πολλάκις τοποθετηθεί γι’ αυτό και με την ευκαιρία του ερωτήματός σας να το επαναλάβω: Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Και με το που θα βγει η χώρα απ’ τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλο ένα χρόνο -με βάση τη συνταγματική μας θητεία- για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο -σ’αυτά τα πλαίσια βεβαίως που έχουμε, τα δημοσιονομικά- αλλά ένα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα ‘ναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο» είπε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει :

«Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω και αυτό, να είμαι ένας Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».

«Τώρα γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σ’ αυτό, είναι προφανές» σχολίασε: «Διότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Γνωρίζουν ότι αν αυτό συμβεί θα υποστούν κατά πάσα πιθανότητα μια ήττα δεινή και στις επόμενες εκλογές γι’ αυτό θέλουν να μην προλάβει αυτή η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...