173
O Τάσος Κουράκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Κουράκης προτείνει και γάμο ομοφυλοφίλων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 19:59
O Τάσος Κουράκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Κουράκης προτείνει και γάμο ομοφυλοφίλων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 19:59

Στον ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούν με τους ακροδεξιούς Ανεξ. Ελληνες, ανέχονται βουλευτές όπως ο Κώστας Κατσίκης που παρομοιάζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία, αλλά κατά τα άλλα επιμένουν να παίζουν το χαρτί του προοδευτικού κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή την Τρίτη όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης του άρθρου 8 που δίνει τη δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά τόνισε πως «θα πρέπει το επόμενο διάστημα να εγγράψουμε στο αστικό μας δίκαιο το δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε μάλιστα «μεσαιωνικού τύπου» τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 8 και είπε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και δεν μπορεί να επιμένει μόνο στο πυρηνικό στερεότυπα της κοινωνίας όπως αυτό ίσχυε πριν από πολλές δεκαετίες.

Υπέρ της άποψης του κυρίου Κουράκη τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ενώ λίγο αργότερα ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι ανέφερε ότι το κόμμα του είναι υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...