438
| ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Χρέος μας να στηρίξουμε την Ελλάδα που θέτει φιλόδοξους στόχους»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 16:38

Μητσοτάκης: «Χρέος μας να στηρίξουμε την Ελλάδα που θέτει φιλόδοξους στόχους»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 16:38

Με εθελοντές αλλά και κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, στην Αθήνα, για την εκδήλωση «Ελπίδος 2030» συνομίλησε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για το έργο 25 οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που παρουσιάζουν στην Αθήνα το έργο τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της διεθνούς δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας «Πολυφόνικα» και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και την έκθεση «Πλανήτης 2030» που δημιούργησε η «ActionAid HELLAS» μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη να περάσουν στην εφαρμοσμένη πολιτική οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 17 στόχους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«ΕΛΠΙΔΟΣ 2030»

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια θεματολογία που μας αφορά όλους. Είτε μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για την κοινωνική Δικαιοσύνη, είτε μιλάμε για την ισότητα των φύλων, είτε μιλάμε για την προστασία των θαλασσών μας. https://bit.ly/2qQLI8k

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zondag 22 april 2018

Η πλήρης δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Μεγάλη μου χαρά που σήμερα επισκέπτομαι αυτή την πολύ όμορφη κοινωνική δράση η οποία κινητοποιεί παραπάνω από 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

» Δεκαεφτά στόχοι οι οποίοι έρχονται και μας θυμίζουν, ότι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε ένα πλανήτη. Έχουμε μόνο μία Γη. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια θεματολογία που μας αφορά όλους. Είτε μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για την κοινωνική Δικαιοσύνη, είτε μιλάμε για την ισότητα των φύλων, είτε μιλάμε για την προστασία των θαλασσών μας. Στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης συμπυκνώνεται μια πολιτική για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη.

» Εύχομαι, πραγματικά, οι δράσεις αυτές να βρουν αντίκρισμα και στις δημόσιες πολιτικές. Και χαίρομαι, ιδιαίτερα πως ως αποτέλεσμα της κρίσης, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα από κάτω προς τα πάνω, από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν αρκεί πια οι πολιτικοί, η πολιτική, η υψηλή πολιτική να λύσουν όλα τα προβλήματα. Χρειαζόμαστε την κινητοποίηση όλων των πολιτών, είτε ατομικά είτε μέσα από τις εξαιρετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που κάνουν τόσο καταπληκτική δουλειά σήμερα στην Πατρίδα μας και πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.

» Απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα της μιζέριας και της κατήφειας, υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η οποία δημιουργεί, η οποία είναι αισιόδοξη και η οποία θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Και χρέος μας και δουλειά μας είτε μιλάμε για την κεντρική πολιτική είτε μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή την Ελλάδα να την εκφράσουμε και να την υποστηρίξουμε.

» Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...